16.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η καθοριστική εκκίνηση στα playoffs, η τετράδα φωτιά σε δέκα ημέρες και ο ανοικτός δρόμος στο φινάλε

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο δρόμος της ΑΕΚ για τα playoffs με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τρία πράγματα. Της δίνει την ευκαιρία για “ανάκαμψη” μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, μια τετράδα αγώνων φωτιά σε διάστημα δέκα ημερών, αλλά και έναν… ανοικτό δρόμο στο φινάλε.

Η ΑΕΚ έμαθε το πρόγραμμα της στα playoffs της Stoiximan Super League και το μονοπάτι που θα έχει για να κόψει πρώτη το νήμα και να κατακτήσει τον τίτλο. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με “ροδοπέταλα” και όλοι θα παίξουν με όλους, ωστόσο ο καταρτισμός των αγωνιστικών φανερώνει κάποια “κλειδιά” και για τους τέσσερις διεκδικητές του πρωταθλήματος.

Άλλωστε μετά από πολλά χρόνια εκτός από τον τίτλο οι ομάδες μονομαχούν και για το δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ενώ η τρίτη θέση υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει εισιτήριο και για τα προκριματικά του Europa League.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

13 Μαρτίου 2023 17:12

Η ΑΕΚ μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει όλα τα όπλα στη διάθεσή του, καθώς η μόνη “γνωστή” απουσία θα είναι του Ντομαγκόι Βίντα στο πρώτο κρίσιμο ντέρμπι κορυφής με τον Παναθηναϊκό, μιας και ο Κροάτης στόπερ συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κόντρα στον Ολυμπιακό και θα εκτίσει την ποινή του σε αυτό το παιχνίδι.

Καθοριστική η εκκίνηση, ευκαιρία για ανάκαμψη

Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήχησε καμπανάκια στην Ένωση. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν μια καλή εικόνα ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, όμως μετά το πρώτο γκολ των ερυθρολεύκων έχασαν τον έλεγχο και δρούσαν υπό το καθεστώς της βιασύνης, με αποτέλεσμα να έρθει αυτό το τελικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε και ο Ματίας Αλμέιδα στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς, η ΑΕΚ έπαθε ζημιά από πράγματα που είχε αναλύσει, τις αντεπιθέσεις που εκδηλώσει ο Ολυμπιακός. Αυτά τα λάθη δήλωσε ότι η ομάδα του θα πρέπει να τα δουλέψει ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Οι δύο πρώτες αγωνιστικές, πέραν της προφανούς βαθμολογικής σημασίας που έχουν, ειδικά κόντρα στον Παναθηναϊκό που αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος, δίνουν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να δείξει ότι έχει δουλέψει στις αδυναμίες που παρουσίασε σε αυτά τα παιχνίδια και φυσικά ότι η ήττα από τον Ολυμπιακό δεν τους επηρέασε σε πνευματικό επίπεδο.

Αλλά ακόμα και να κέρδιζε τον Ολυμπιακό, η εκκίνηση που θα κάνει στα δύο πρώτα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στην OPAP Arena και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, θα ήταν εξίσου σημαντική για την πορεία της στη συνέχεια.

Η μονομαχία της πριν από τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των playoffs η ΑΕΚ θα δώσει και τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο οποίος φαίνεται ότι θα οριστεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (Μ. Τετάρτη – Μ. Πέμπτη, 12-13/03).

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΚ πριν από τη ρεβάνς θα αντιμετωπίσει τον Άρη στην OPAP Arena, ενώ ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη “συνθήκη” ευνοεί την ΑΕΚ, σε σχέση με τους Πειραιώτες.

Το παιχνίδι με τον Άρη προφανώς δεν θα είναι εύκολο (κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο στα playoffs), ωστόσο οι κίτρινοι έχουν άλλες φιλοδοξίες στη συγκεκριμένη διαδικασία. Είναι πολύ μακριά από τη διεκδίκηση του τίτλου και η μόνη τους φιλοδοξία είναι η εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου μέσω της πέμπτης θέσης, αφήνοντας τον Βόλο έκτο.

Η μονομαχία της ΑΕΚ με τον Άρη θα έχει εντελώς διαφορετικά δεδομένα και απαιτήσεις σε σχέση με αυτή του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι μάχη για τον τίτλο (από τις πολλές που θα δώσουν οι τέσσερις πρώτοι). Επομένως ο Ματίας Αλμέιδα, αν όλα κυλήσουν ομαλά, θα έχει την ευκαιρία για πιο ευέλικτο ροτέισον, σε σχέση με τον Μίτσελ.

Κλειδί η συγκομιδή από την πέμπτη μέχρι και την όγδοη αγωνιστική

Οι μεγαλύτερες δυσκολίες που θα συναντήσει η ΑΕΚ στα playoffs είναι αυτές μεταξύ της πέμπτης και της όγδοης αγωνιστικής. Σε αυτές τις τέσσερις αγωνιστικές, οι οποίες θα διεξαχθούν σε διάστημα περίπου δέκα ημερών (22-23/04 έως 03/05), μιας και η έκτη και η όγδοη αγωνιστική είναι εμβόλιμες, η Ένωση θα αναμετρηθεί με τις άλλες τρεις του λεγόμενου “Big-4”.

Με τον Ολυμπιακό δύο φορές, στο Καραϊσκάκης την πέμπτη αγωνιστική και στην OPAP Arena την όγδοη αγωνιστική και ενδιάμεσα με ΠΑΟΚ στην OPAP Arena (6η) και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (7η).

Η συγκομιδή που θα πάρει σε αυτά τα ματς, στην τελική ευθεία του μίνι – πρωταθλήματος θα κρίνουν πάρα πολλά και σε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό θα ορίσουν τη μοίρα της για το φινάλε.

Στο φινάλε ο δρόμος είναι… ανοικτός

Αφού κλείσει ο δρόμος της όγδοης αγωνιστικής, το φινάλε είναι το πιο ευνοϊκό που ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει. Την ένατη αγωνιστική φιλοξενείται από τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και το πρόγραμμα κλείνει με τον Βόλο στην OPAP Arena.

Σε αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει το “εξάποντο” και αν μετά την όγδοη αγωνιστική είναι τουλάχιστον στην κορυφή με έναν συγκάτοικο θα έχει σε ένα μεγάλο βαθμό στο χέρι της τον τίτλο, σε σχέση με το πρόγραμμα των άλλων τριών ομάδων. Το ιδανικό σενάριο για την Ένωση μάλιστα είναι να έχει καθοριστεί ήδη το πέμπτο “εισιτήριο” στο οποίο οι δύο ομάδες (Άρης και Βόλος) μονομαχούν και έτσι δεν θα έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον στα παιχνίδια με την ΑΕΚ.

Δεδομένο είναι ότι η Ένωση σε όλα αυτά τα παιχνίδια πρέπει να παρουσιάσει το καλό της πρόσωπο, μιας και κανένα παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο. Και φυσικά να είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές διαθέσιμοι και ετοιμοπόλεμοι, αν όχι όλοι. Διότι οι “απώλειες” ειδικά κομβικών παικτών θα επηρεάσει τα δεδομένα του μίνι-πρωταθλήματος για όλες τις ομάδες.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ΑΕΚ στα playoffs

1η αγωνιστική

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

2η αγωνιστική

3η αγωνιστική

4η αγωνιστική

5η αγωνιστική

Ολυμπιακός – ΑΕΚ

6η αγωνιστική

7η αγωνιστική

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ

8η αγωνιστική

ΑΕΚ – Ολυμπιακός

9η αγωνιστική

10η αγωνιστική

Οι ημερομηνίες των αγώνων των playoffs:

1η αγωνιστική: 18-19 Μαρτίου
2η αγωνιστική: 1-2 Απριλίου
3η αγωνιστική: 5 Απριλίου
4η αγωνιστική: 8-9 Απριλίου
5η αγωνιστική: 22-23 Απριλίου
6η αγωνιστική: 26 Απριλίου
7η αγωνιστική: 29-30 Απριλίου
8η αγωνιστική: 3 Μαΐου
9η αγωνιστική: 6-7 Μαΐου
10η αγωνιστική: 13-14 Μαΐου

Η βαθμολογία των playoffs

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό