23.2 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Κίνα ξεπέρασε το 1 εκατ. ηλεκτρικά το μήνα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Κίνα έγινε η πρώτη χώρα που πέτυχε πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε έναν μόνο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 33% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Το ορόσημο αυτό επιτεύχθηκε τον Αύγουστο, με τις επιδοτήσεις ανταλλαγής να ενθαρρύνουν τους οδηγούς να μεταπηδήσουν από αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικά ή υβριδικά μοντέλα.

Παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών, η ζήτηση στην Κίνα συνεχίζει να αυξάνεται, με τις πωλήσεις EV να αποτελούν το 53,5% του συνολικού όγκου επιβατικών αυτοκινήτων.

Αντίθετα, η εικόνα των ηλεκτρικών στην Ευρώπη έγινε αρνητική για πρώτη φορά, σημειώνοντας πτώση κατά 4%, κυρίως λόγω των περικοπών των επιδοτήσεων και των εμπορικών περιορισμών.

Η απόφαση της ΕΕ να επιβάλει δασμούς στα κινεζικά EV έχει πιθανότατα επηρεάσει αυτή την πτώση.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις EV αυξήθηκαν κατά 20% το 2024, με σχεδόν 9,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα με μπαταρία να έχουν πωληθεί μέχρι τον Αύγουστο.

Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά αυξάνονται σταθερά κατά 9%.

Παρά τις προκλήσεις, οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι οι πωλήσεις EV της Κίνας θα συνεχίσουν να αυξάνονται ραγδαία, ιδίως μετά το μέσο της χρονιάς, όπου παραδοσιακά οι πωλήσεις είναι ανεβασμένες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό