22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κίνα επενδύει $2 δισ. στον μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών της χώρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήταν γνωστό ότι η κυβέρνηση της Κίνας δεν θα καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις κυρώσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση των ΗΠΑ στις κινέζικες εταιρείες. Μπορεί η μεγαλύτερη δημοσιότητα να πηγαίνει δικαιολογημένα στη HUAWEI, αλλά συνολικά το εμπάργκο έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές κινέζικες εταιρείες που βασίζονται στη βιομηχανία των ημιαγωγών.

Σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg, η κυβέρνηση της Κίνας προτίθεται να στηρίξει με επιπλέον $1.9 δισεκατομμύρια τον μεγαλύτερο κατασκευαστή επεξεργαστών της χώρας. Η χρηματοδότηση θα δοθεί από το National Integrated Circuit Industry Investment Fund Ltd. στην Yangtze Memory Technologies Company που εδρεύει στην Hubei και είναι από τις λίγες εγχώριες εταιρείες με δυνατότητα να ανταγωνιστούν παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας των ημιαγωγών όπως η Samsung.

Είναι η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει δοθεί από το κρατικό ταμείο της Κίνας προς μία βιομηχανία τα τελευταία χρόνια και έρχεται να επιβεβαιώσει ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες για πλήρη ανεξαρτητοποίηση της από κάθε τι Αμερικανικό ή Δυτικό αν θέλετε. Σίγουρα δεν αρκούν $2 δισ. ούτε μπορεί να γίνει μέσα σε μία νύκτα, παρόλα αυτά, από τη στιγμή που υπάρχει η θέληση, η τεχνογνωσία και οι διαθέσιμοι οικονομικοί και φυσικοί πόροι, είναι θέμα χρόνου να συμβεί.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό