15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Κίνα διεξήγαγε «λαϊκό πόλεμο» κατά του Co-19

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι η Κίνα αντιμετωπίζει πιο σύνθετους κινδύνους και προκλήσεις, στην εγχώρια και στη διεθνή σκηνή, από ποτέ άλλοτε, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα εισέρχεται σε μια νέα φάση που προσφέρει στρατηγικές ευκαιρίες, αν και πρέπει επίσης να αντιμετωπιστούν ολοένα και πιο περίπλοκα προβλήματα, είπε ο Σι σε ομιλία του στους τοπικούς ηγέτες της κυβέρνησης την Τρίτη στο Πεκίνο, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

 Το επερχόμενο 20ο Συνέδριο του Κόμματος θα καθορίσει αναπτυξιακούς στόχους και σημαντικές πολιτικές για τα επόμενα πέντε χρόνια ή περισσότερα, δήλωσε.

Ο Σι επαίνεσε την αντίδραση του Κόμματος σε καταστάσεις που εγκυμονούσαν τεράστιους κινδύνους τα τελευταία χρόνια, λέγοντας ότι χειρίστηκε με επιτυχία ζητήματα, όπως την Ταϊβάν και την πανδημία του Co-19. Είπε επίσης ότι θα προωθήσει μια «ολοκληρωτική διαδικασία» της λαϊκής δημοκρατίας, θα διαφυλάξει την εθνική ασφάλεια και θα διατηρήσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν.

Αναφερόμενος στον τρόπο που η Κίνα διαχειρίστηκε την πανδημία, ο Σι υποστήριξε ότι η χώρα διεξήγαγε έναν «λαϊκό πόλεμο» κατά του Co-19, επιτυγχάνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα στον κόσμο, εξισορροπώντας την οικονομική ανάπτυξη, την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας. Κάλεσε μάλιστα τα μέλη του Κόμματος να ενισχύσουν την αυτοπειθαρχία τους και να κερδίσουν την υποστήριξη του λαού για να εδραιώσουν τη μακροπρόθεσμη κυβερνητική του θέση.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ακολουθεί την αυστηρή πολιτική μηδενικών κρουσμάτων, η οποία την προστάτεψε στις πρώτες φάσεις της πανδημίας, αλλά πλέον δέχεται έντονη κριτική- και στο εσωτερικό της- για τους αυστηρούς περιορισμούς που εφαρμόζει όταν εντοπιστεί μικρός αριθμός κρουσμάτων. Οι ανησυχίες εστιάζουν στο κοινωνικό και οικονομικό κόστος της πολιτικής. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό