22.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ιταλική αστυνομία έχει την δική της Lamborghini Urus Performante!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η συνεργασία της ιταλικής “Polizia di Stato” με την Lamborghini ξεκίνησε το 2004 όταν η Ιταλική εταιρία δώρισε στο αστυνομικό σώμα μία Gallardo. Μερικά χρόνια αργότερα, όταν η Gallardo αντικαταστάθηκε από την Huracan το ίδιο συνέβη και στην αστυνομία ενώ συνολικά, 5 διαφορετικά μοντέλα της Lamborghini έχουν φορέσει τα χαρακτηριστικά χρώματα της ιταλικής αστυνομίας. Από την έναρξη της συνεργασίας, η Polizia di Stato έχει πραγματοποιήσει 242 μεταφορές οργάνων ή πλάσματος και 382 επιχειρησιακές υπηρεσίες σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους με κάποια από τις Lamborghini που έχει στον στόλο της ενώ τώρα, ένα επιπλέον μοντέλο αναλαμβάνει καθήκοντα: μία ολοκαίνουρια Urus Performante.

Φυσικά υπάρχουν προδιαγραφές με τις οποίες τα υπηρεσιακά οχήματα πρέπει να συμμορφώνονται και η Lamborghini Urus Performante δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, “φόρεσε” και αυτή το γαλάζιο και το λευκό με το design να έχει επιμεληθεί το Lamborghini Centro Stile. Τα χρώματα της ιταλικής σημαίας κοσμούν τα πλαϊνά του οχήματος και τα λογότυπα της αστυνομίας τοποθετήθηκαν στις πόρτες ενός στην οροφή βρίσκεται πλέον ο χαρακτηριστικός μπλε φάρος μαζί με μία ηλεκτρική σειρήνα.

Ανάλογες είναι οι επεμβάσεις και στην καμπίνα, η οποία ευτυχώς προσφέρει περισσότερο χώρο για να χωρέσει ο απαραίτητος εξοπλισμός. Εξοπλισμός όπως ένα θωρακισμένο κουτί για τα όπλα των επιβατών, μία επιπλέον οθόνη για την προβολή υπηρεσιακών μηνυμάτων, ένα ειδικό τμήμα στο πορτ-μπαγκάζ για την αποθήκευση κάποιων πιο ογκωδών αντικειμένων συμπεριλαμβανομένου ενός απινιδωτή και το πιο σημαντικό απ’ όλα ενδεχομένως, ένα φορητό ψυγείο με ξεχωριστό σύστημα παρακολούθησης της εσωτερικής θερμοκρασίας για την μεταφορά οργάνων και πλάσματος.

Να θυμίσουμε ότι η Lamborghini Urus Performante εξοπλίζεται με έναν twin-turbo V8 κινητήρα ικανό για 666 ίππους και 850 Nm ροπής από τις 2.300 έως τις 4.500 σ.α.λ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h σε μόλις 3.3 δευτερόλεπτα και να συνεχίσει να επιταχύνει μέχρι την μέγιστη ταχύτητα των 306 km/h ενώ ενδεικτικός των δυναμικών χαρακτηριστικών της είναι ο χρόνος των 10 λεπτών και 32.064 δευτερολέπτων που σημείωσε στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak το 2022, ο ταχύτερος χρόνος για SUV παραγωγής για την ακρίβεια! Το μόνο… αρνητικό για την αστυνομία είναι η κατανάλωση του θηριώδους SUV που ακόμα και με τις συντηρητικές, εργοστασιακές μετρήσεις είναι 14.1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στον μικτό κύκλο. Οι στάσεις για ανεφοδιασμό θα είναι συχνές αλλά αυτό είναι το αντίτιμο που πρέπει να πληρώσει κανείς για αυτού του είδους τις επιδόσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό