31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Η Ιταλία μπορεί να βγάλει ακόμη και 10 ομάδες στην Ευρώπη ελέω Ολυμπιακού

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα σενάρια σχετικά με το τι γίνεται με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια ενόψει της νέας σεζόν «δίνουν και παίρνουν» και σε σχεδόν σε κάθε χώρα υπάρχουν πολλά που αξίζει να παρακολουθούμε. Από την Ελλάδα, έως την Γερμανία και την Ιταλία.

Η Serie A του χρόνου σε ένα σενάριο απόλυτα εφικτό μπορεί να δει το… μισό της πρωτάθλημα να παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League απέναντι στη Φιορεντίνα.

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία διαθέτει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών στη βαθμολογία της UEFA φέτος κι έτσι έχει κερδίσει το δικαίωμα να βγάλει 5 ομάδες στο επόμενο Champions League. Ωστόσο, αυτές μπορεί να γίνουν 6 (!), εφόσον η Αταλάντα πάρει το Europa League στον τελικό του Δουβλίνου με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν και την ίδια στιγμή τερματίσει στην 6η θέση της Serie A.

Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή στην 5η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος στην ισοβαθμία με την 6η Ρόμα, αλλά και με ένα ματς λιγότερο. Παράλληλα, σε αυτό το σενάριο ο 7ος και ο 8ος της Serie A θα αγωνιστούν στο League Phase του Europa League, με τον 9ο της βαθμολογίας να παίζει στα play-off του Conference League.

Μάλιστα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό το σενάριο ισχύσει, εφόσον η Φιορεντίνα νικήσει στον τελικό του Conference League τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena και ταυτόχρονα τερματίσει στην 9η θέση της Serie A, τότε θα περάσει απευθείας στο επόμενο Europa League και ο 10ος θα βγει κι αυτός Ευρώπη (play-off Conference League).

Αυτές οι… ανακατατάξεις γίνονται μονάχα στο παραπάνω σενάριο, καθώς τόσο η Αταλάντα όσο και η Φιορεντίνα θα έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκή κούπα και θα πάρουν το εισιτήριό τους μέσω αυτού του θεσμού κι όχι μέσω του πρωταθλήματός τους. Έτσι, το εισιτήριο που είναι προκαθορισμένο να «δώσει» η Serie A, πηγαίνει στον επόμενο βαθμολογικά.

Κάτι τέτοιο φυσικά μπορεί να ισχύσει και στην Ελλάδα, αφού αν ο Ολυμπιακός πάρει το Conference League, τερματίσει 4ος στη Super League και ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, τότε η χώρα μας θα αποκτήσει 5η ομάδα του χρόνου στην Ευρώπη με τους Πειραιώτες να προκρίνονται απευθείας στο League Phase του Europa League.

Αξίζει να σημειωθεί πως και η Γερμανία θα έχει δεδομένα – εκτός της Ιταλίας – τουλάχιστον 8 ομάδες την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη, με την 6η Άιντραχτ Φρανκφούρτης να χρειάζεται ενδεχομένως να χάσει… σκόπιμα ώστε να είναι στο επόμενο Champions League!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό