24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ιστορική Ferrari 250 Testarossa τώρα και σε -όχι και τόσο- παιδική!

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα στην ιστορία της Ferrari με δεκάδες νίκες σε πολλούς αγώνες (4 νίκες στο Le Mans!) και είναι ότι πιο εκλεκτό μπορεί να υπάρξει σήμερα σε συλλεκτικό αυτοκίνητο. Άρα αποτελεί ένα πολύ μακρινό όνειρο ακόμα και για αυτούς που θα μπορούσαν να την αποκτήσουν.

Κάπου εδώ μπαίνει η εταιρία Little Car Company, γνωστή και από την συνεργασία της με άλλα ιστορικά ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως η Bugatti, και αναλαμβάνει να φτιάξει ένα αντίγραφο της 250 Τestarossa σε κλίμακα 3/4 για παιδιά. Αλλά και για όσους αισθάνονται -και δεν έχουν “ξεφύγει” σωματικώς- πολύ κοντά στα παιδιά.
Η δημιουργία της ονομάζεται Testa Rossa J (από το Junior) προφανώς και εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 12 kW με την μέγιστη ταχύτητα να φθάνει στα 60 χλμ/ώρα. Τα σχέδια για την δημιουργία προέρχονται από το Ferrari Classiche και είναι όσο κοντά θα μπορούσε στο πρωτότυπο.

Με μήκος λίγο πάνω από τα 3 μέτρα, και κατασκευή από αλουμίνιο, έχει ορίτζιναλ χρώμα από την Ferrari, δισκόφρενα της Brembo, ελαστικά της Pirelli και βέβαια το σήμα της Ferrari. Διαθέτει επίσης τέσσερα προγράμματα οδήγησης, Novice, Comfort, Sport και Race τα οποία επιλέγονται από έναν διακόπτη τύπου Manettino.

To σαλόνι προσπαθεί να παραμείνει και αυτό ένα πιστό αντίγραφο του κανονικού μοντέλου, με τιμόνι Nardi το οποίο είναι αποσπώμενο για εύκολη είσοδο ενώ και το δέρμα είναι εξαιρετικής ποιότητας θυμίζοντας την κλασική Testarossa. Mάλιστα έχει γίνει προσπάθεια να μπορεί να καθίσει και ένας ενήλικας μέσα ώστε να προσέχει την όλη κατάσταση ή να απολαμβάνει την διαδρομή, όμως η θέση οδήγησης είναι κατασκευασμένη αποκλειστικά για παιδιά.
Θα κατασκευαστούν μόλις 299 κομμάτια από την Testa Rossa J χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουμε την τιμή της. Πάντως θα είναι σίγουρα φθηνότερη από την ορίτζιναλ η οποία στην σπάνια περίπτωση που θα βγει κάποια προς πώληση το κόστος της ξεπερνά κατά πολύ τα 30 εκατομμύρια δολάρια.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό