27.3 C
Athens
Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024

Η ιστορία του κομμουνιστή πατέρα του Γιάννη Στουρνάρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Είχε πολύ ενδιαφέρον η ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μεσούντος του καύσωνα. Είχε ενδιαφέρον γιατί ήταν ανθρώπινη. Δεν είχε καμία σχέση με το σκληρό πρόσωπο ενός τραπεζίτη, έτσι όπως τον είχαν περιγράψει κατά καιρούς διάσημοι συγγραφείς, αλλά απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, εξηγώντας μάλιστα και τι δουλειά κάνει ένας οικονομολόγος, γιατί του αρέσουν τα αστεία, ποιο βιβλίο ήταν αυτό που του άλλαξε τον επαγγελματικό προσανατολισμό και το πιο συγκινητικό μίλησε για τον πατέρα του, ένα αριστερό, έναν κομμουνιστή που βρισκόταν σε… ημιεξορία, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ο πατέρας κομμουνιστής, ο γιος κεντρικός τραπεζίτης

Κουμουνιστής πατέρας, κεντρικός τραπεζίτης ο γιος, με σπουδές στην Οξφόρδη, αντιμετωπίζοντας την τρόικα, ως υπουργός Οικονομικών, κερνώντας τον σκληρό Τόμσεν σουβλάκι και σούσι, στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών, σημειώνει η ίδια πηγή.

Μα πιο πολύ στάθηκε στον πατέρα του, τον Θανάση:

«Ο πατέρας μας αριστερός, κρυβόταν. Μεγαλώσαμε καλά βέβαια γιατί ήταν ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, ένας πολύ καλός λογιστής και έτσι δεν στερηθήκαμε τίποτα μπορώ να πω, αλλά μάθαμε για τις πολιτικές του δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της Αντίστασης πολύ μετά. Ο ίδιος δεν μιλούσε. Ενώ εμείς είχαμε σπίτι εξοχικό στη Γλύφα Φθιώτιδας που εκεί είχε γεννηθεί ο μπαμπάς μας, πολλές φορές πηγαίναμε στη Μήλο διακοπές και μετά από πολλά χρόνια κατάλαβα γιατί πηγαίναμε, γιατί ο πατέρας μου ήταν σε ημιεξορία και δούλευε εκεί στα ορυχεία λογιστής και πηγαίναμε με τη μητέρα μου για να τον δούμε. Και μετά από πολλά χρόνια το κατάλαβα γιατί πηγαίναμε στη Μήλο».

Και συνέχισε μιλώντας για τον πατέρα του:

«Ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή προσωπικότητα, με πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Επομένως όλοι ήμασταν στην αριστερά τότε ιδεολογικά, αν και εγώ δεν τάχθηκα ποτέ σε κόμμα, σε κανένα κόμμα δεν τάχθηκα. Ήμουνα πολύ ανεξάρτητος για να ενταχθώ, αλλά εντάξει ιδεολογικά είμαστε προς τα εκεί, προς την αριστερά πάντα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό