20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η θρυλική πασιέντζα έκλεισε 30 χρόνια και παίζουν ακόμα 35 εκατ. χρήστες

Ειδήσεις Ελλάδα

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του η αγαπημένη σε όλους μας πασιέντζα της Microsoft. Ήταν 22 Μαΐου 1990 όταν η εταιρεία ενσωμάτωσε το Solitaire στην έκδοση Windows 3.0 και το εντυπωσιακότερο είναι πως εξακολουθούν να παίζουν περισσότεροι από 35 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, παρά την πληθώρα διαφορετικών εκδόσεων που μπορεί να βρει κανείς.

Η ενσωμάτωση του Microsoft Solitaire δεν έγινε πάντως αποκλειστικά και μόνο για λόγους διασκέδασης. Θεωρείται μία από τις πρώτες εφαρμογές που προσπαθούσαν να εκπαιδεύσουν τους χρήστες της εποχής στη λειτουργία drag and drop, μιας και μέχρι τότε κυριαρχούσε το text-based MS-DOS στα PCs. Επίσης, το Solitaire ήταν ένας καλός τρόπος για να ελέγξει κανείς την ταχύτητα του υπολογιστή του, καθώς μόλις είχε κυκλοφορήσει ο επεξεργαστής Intel 80286 και οι μετακινήσεις των χαρτιών γινόταν με ρεαλιστικό τρόπο.

Το παιχνίδι κατάφερε να αντέξει στον χρόνο, παρά την απόφαση της Microsoft να το αποσύρει από την αποτυχημένη έκδοση Windows 8. Το επανέφερε το 2015 στο Windows 10 με την ονομασία Microsoft Solitaire Collection που περιλαμβάνει 5 διαφορετικά modes και διάφορα καθημερινά challenges. Μιας και το ‘φερε η συζήτηση, ας κάνω ένα μικρό τετράωρο διάλειμμα για να παίξω…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό