16.6 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Η θερμική Porsche Cayenne θα συνεχίσει και μετά το 2030!

Ειδήσεις Ελλάδα

Για περισσότερα από 20 χρόνια η Porsche Cayenne χαρακτηρίζεται από την ικανότητα της να προσφέρει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Ήταν το πρώτο πραγματικό sports utility vehicle καθώς ήταν το πρώτο που πρόσφερε την χαρακτηριστική εμπειρία οδήγησης μίας Porsche σε συνδυασμό με εξαιρετική άνεση, πρακτικότητα και εκτός δρόμου δυνατότητες και ενώ στην αρχή λοιδορήθηκε όσο λίγα μοντέλα, με την επιμονή και την υπομονή της Porsche εξελίχθηκε στο χρυσό στάνταρ μία ολόκληρης κατηγορίας και η ιστορία της επιτυχίας της δεν σταματά εδώ καθώς τώρα η γερμανική εταιρία ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Όπως ήδη γνωρίζουμε, η 4η γενιά του εμβληματικού πλέον, SUV θα είναι αμιγώς ηλεκτρική αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η μοναδική Porsche Cayenne που θα είναι διαθέσιμη στην αγορά θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Η 3η γενιά της Cayenne, αυτή που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή και ανανεώθηκε εκ βάθρων πέρυσι τον Απρίλιο θα συνεχίσει την εμπορική της πορεία παράλληλα με την ολοκαίνουρια, 4η γενιά που αναμένεται να παρουσιαστεί στα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας. Αυτό που έχει ενδιαφέρον όμως, είναι ότι ενώ περιμέναμε η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση να γίνει με σχετική ταχύτητα για το μεγάλο SUV, η Porsche δηλώνει ότι η θερμική Cayenne θα παραμείνει στην αγορά μέχρι το 2030 αλλά και αργότερα! Φυσικά, για να γίνει αυτό εφικτό σύμφωνα με τα στάνταρ της γερμανικής μάρκας, θα ανανεωθεί εκ νέου στο μέλλον εστιάζοντας μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της αποδοτικότητας του V8 που έχει εξελίξει η ίδια και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο στο Zuffenhausen.

Κακά τα ψέματα όμως, το focus για την Porsche είναι η νέα, αμιγώς ηλεκτρική γενιά. Η θερμική θα συνεχίσει να παράγεται για το προσεχές μέλλον ώστε να προσφέρεται ως επιλογή για εκείνους που δεν είναι έτοιμοι ακόμα για την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης ή ζούνε σε περιοχές που οι υποδομές δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένες αλλά η αμιγώς ηλεκτρική 4η γενιά είναι αυτή που θα υποστηρίξει σημαντικά την έμφαση στην ηλεκτρική κινητικότητα και θα βοηθήσει την Porsche να πετύχει τον στόχο της που είναι το 80% των νέων αυτοκινήτων της να είναι πλήρως εξηλεκτρισμένα μέχρι το 2030. Η νέα Cayenne θα βασίζεται σε μία περαιτέρω εξέλιξη της Premium Platform Electric με αρχιτεκτονική 800V που θα επιτρέψει στην εταιρία να ενσωματώσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά στα συστήματα υψηλής τάσης, τα κινητήρια σύνολα και το πλαίσιο. Η νέα Cayenne θα είναι ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός σε πολλούς τομείς αλλά πάνω από όλα, θα είναι μία πραγματική Porsche και γι’ αυτό, αφού ολοκληρώθηκε μία εκτεταμένη φάση “ψηφιακής εξέλιξης και δοκιμών” όπως την ονομάζει η εταιρία, έχει βγει στους δρόμους για να διανύσει χιλιόμετρα. Σε κάθε είδους οδόστρωμα, υπό κάθε είδους συνθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι να λανσαριστεί, η νέα Porsche Cayenne θα έχει διανύσει αρκετά εκατομμύρια χιλιόμετρα δοκιμών και θα παρέχει την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα που περιμένει κάποιος όταν αγοράζει ένα αυτοκίνητο με τα σήματα της Porsche.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό