12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Η Ημέρα της Ελευθερίας πλησιάζει», λέει ο πρόεδρος των γιατρών στην Γερμανία

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αντρέας Γκάσεν βλέπει σύντομα το τέλος της πανδημίας

Έστω και αν η συχνότητα των κρουσμάτων κορονοϊού έχει αυξηθεί ελαφρώς σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) του Βερολίνου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Συμβεβλημένων με τα Ασφαλιστικά Ταμεία Γιατρών, Αντρέας Γκάσεν, βλέπει σύντομα το τέλος της πανδημίας.

«Λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού, η “Ημέρα της Ελευθερίας” πλησιάζει. Καλώ και πάλι να αρθούν τα προστατευτικά μέτρα λόγω των υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού στη Γερμανία», είπε στην εφημερίδα «Bild».

Επισήμως, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, το 64,8% των Γερμανών πολιτών είναι μέχρι τώρα πλήρως εμβολιασμένο, ενώ το 68,3 % του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι μάλλον δεν καταγράφηκαν πλήρως όλες οι δόσεις εμβολίων που έχουν χορηγηθεί, οπότε το ποσοστό εμβολιασμού είναι πιθανό να είναι υψηλότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Στην τελευταία ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στον ενήλικο πληθυσμό, ανέρχεται έως και στο 80% και όσων έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση μπορεί να θεωρηθεί ότι ανέρχεται έως και 84%. Η διαφορά μεταξύ των επίσημων ποσοστών εμβολιασμού και των σημερινών στοιχείων του RKI προφανώς προκύπτει από το γεγονός ότι δεν είχαν καταχωρηθεί πολλές δόσεις εμβολίων, επισημαίνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε χθες ότι θεωρεί πως οι περιοριστικοί κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι εν μέρει περιττοί. Συγκεκριμένα είπε: «Υπό το πρίσμα αυτό (των υψηλότερων ποσοστών εμβολιασμού), δεν απαιτούνται περαιτέρω περιορισμοί».

Στην τρέχουσα εβδομαδιαία έκθεσή του, ωστόσο, το RKI τονίζει ότι με την τρέχουσα συχνότητα κρουσμάτων υπάρχει μια σχετική πιθανότητα μολυσματικών επαφών. Ανεξάρτητα από την κατάσταση του εμβολιασμού, όλοι οι πολίτες θα πρέπει συνεπώς να τηρούν τους κανόνες υγιεινής, να μειώσουν τις επαφές τους και να αποφεύγουν κατά το δυνατόν τον συνωστισμό σε εσωτερικούς χώρους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό