20.5 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Η ηλεκτροκίνηση την βάζει σε φουρτούνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Porsche αντιμετωπίζει δυσκολίες με την πτώση των πωλήσεων του ηλεκτρικού της σεντάν, της Taycan, το οποίο είδε πτώση 50% στις παγκόσμιες παραδόσεις τους πρώτους εννέα μήνες του 2024 και μείωση 35% στην αγορά των ΗΠΑ.

Η πτώση αποδίδεται σε παράγοντες όπως η μεταβατική περίοδος του μοντέλου και η σημαντική πτώση της συνολικής ζήτησης στην Κίνα, όπου οι πωλήσεις της Porsche έπεσαν κατακόρυφα κατά 29%.

Παρά τη μείωση των συνολικών πωλήσεων της Porsche κατά 7% στις 226.026 μονάδες, η Cayenne αναδείχθηκε σε σωτήρα της μάρκας. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 21%, φτάνοντας τις 77.686 μονάδες, καθιστώντας την το πιο δημοφιλές μοντέλο της Porsche.

Η πρόσφατα ανανεωμένη Cayenne, η οποία απέκτησε έναν ισχυρό V8 κινητήρα, ενίσχυσε σημαντικά τη ζήτησή της. Άλλα μοντέλα όπως η 911 και η 718 σημείωσαν επίσης αύξηση πωλήσεων, με αύξηση 2% και 10% αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ, η Panamera και η Macan αντιμετώπισαν μείωση, ενώ η πορεία της Taycan συνεχίζει να αποτελεί πονοκέφαλο για την ομάδα πωλήσεων της Porsche.

 Ενώ η εταιρεία εστιάζει στη ηλεκτρική μετάβαση ορισμένων μοντέλων της γκάμας της, όπως η σειρά 718, για να συμμορφωθεί με τους κανόνες κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη, η ζήτηση για τα υβριδικά και τα μοντέλα εσωτερικής καύσης παραμένει ισχυρή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό