15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα παραμείνει ένα καθαρόαιμο off road όχημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα των τελευταίων δεκαετιών, η αειθαλής G-Class της Mercedes-Benz πρόκειται να περάσει στην επόμενη φάση της ζωής της η οποία περιλαμβάνει και την ηλεκτροκίνηση.
Η επονομαζόμενη και EQG είναι επιβεβαιωμένο ότι θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στο 2024 ενώ το πιθανότερο είναι να κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην επερχόμενη έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Autocar, πρόθεση της εταιρίας είναι να κρατήσει τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του υπάρχοντος μοντέλου. Γι’ αυτό θα παραμείνει το πλαίσιο τύπου σκάλας και την θέση των συμβατικών μηχανικών μερών θα πάρουν όλα όσα σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση.
Σε αντίθεση με τις EQS και ΕQE που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα EVA, η EQG θα έχει το δικό της πλαίσιο και μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα θα εφοδιάζεται με την μεγαλύτερη μέχρι στιγμής μπαταρία της εταιρίας, στις 107,8 kWh.
Βέβαια στην περίπτωση της EQG δεν θα έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα έχει στόχο την μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία, καθώς αν διατηρήσει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της αλλά και την τετράγωνη αισθητική της, η οικονομία σε ρεύμα προφανώς και δεν θα είναι προτεραιότητα.
Για την αισθητική πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα διατηρηθεί το κλασικό σχήμα, με μερικές επεμβάσεις εκσυγχρονισμού ώστε να “δέσει” με το ηλεκτρικό της προφίλ. Θα διατίθεται μόνο ως τετρακίνητη, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχει τουλάχιστον δύο ηλεκτρικά μοτέρ.
Αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θα παρουσιαστεί στην αγορά μέσα στο 2024, την χρονιά που θα γιορτάζονται τα 45 χρόνια του G-Wagen.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό