25 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ε.Ε. τα θαλάσσωσε με τους δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει τους δασμούς εισαγωγής στα ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen και της BMW που κατασκευάζονται στην Κίνα.

Αυτή η πιθανή κίνηση θα ταξινομούσε τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ως συνεργαζόμενες εταιρείες, με δασμό 20,8%, σημαντικά χαμηλότερο από τον τρέχοντα προγραμματισμένο δασμό 37,6%.

Η σκέψη αυτή προέκυψε καθώς το ηλεκτρικό Mini της BMW που κατασκευάστηκε στην Κίνα και το Cupra Tavascan της VW δεν συμπεριλήφθηκαν στην αρχική ανάλυση του δείγματος, με αποτέλεσμα να υπόκεινται εξ ορισμού στον υψηλότερο δασμό.

Η απόφαση αυτή, εάν οριστικοποιηθεί, αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό συμβιβασμό από την ΕΕ, ενδεχομένως αμβλύνοντας τον αντίκτυπο στις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που παράγουν οχήματα στην Κίνα.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει αντιταχθεί στους υψηλούς δασμούς λόγω φόβων για κινεζικά αντίποινα, δεδομένου ότι σημαντικό μέρος των εσόδων της προέρχεται από την Κίνα.

Η τελική απόφαση αναμένεται μέχρι το φθινόπωρο, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάζει επί του παρόντος τα αιτήματα και να επιτρέπει στα ενδιαφερόμενα μέρη να σχολιάσουν πριν από την εφαρμογή οριστικών μέτρων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό