18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ε.Ε. ζητεί από την Κίνα επαληθεύσιμες αποδείξεις για την Πενγκ Σουάι

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Παναγιώτη Κουμάνταρου

Η υπόθεσή της έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στον κόσμο του τένις: η Πενγκ Σουάι παρέμεινε σιωπηλή για δύο εβδομάδες, μετά τον ισχυρισμό της ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον πρώην αντιπρόεδρο της Κίνας, Ζανγκ Γκαολί.

Αστέρια του αθλήματός της, όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ράφαελ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ, είχαν στείλει ακόμη και μήνυμα συμπαράστασης στην αθλήτρια, ελπίζοντας να επιστρέψει σύντομα στους αγώνες.

Ενώ η 35χρονη Κινέζα εμφανίστηκε ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από λίγες ημέρες, σε εικόνες που μεταδόθηκαν από κρατικά ΜΜΕ, εν τούτοις τα ερωτήματα για την τύχη της συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία. 

Ανησυχία σε βαθμό τέτοιο, ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητήσει «επαληθεύσιμα στοιχεία» για την ελευθερία μετακίνησης της Πενγκ Σουάι. Επιπλέον, ζητήθηκε μια «διαφανής» έρευνα ως προς τους ισχυρισμούς της για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Ναμπίλα Μασράλι, εκπρόσωπος της διπλωματίας της Ε.Ε., έδωσε περισσότερες εξηγήσεις για τη σημασία αυτής της υπόθεσης, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Είδαμε τις παρατηρήσεις που αποδίδονται στην Πενγκ Σουάι και τα πλάνα της δημόσιας εμφάνισής της. Ωστόσο, οι πληροφορίες σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση και το γεγονός ότι δεν έχει εμφανιστεί εδώ και δύο εβδομάδες παραμένει πολύ ανησυχητικό», είπε.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, η Ε.Ε. θέλει διαβεβαίωση από την κινεζική κυβέρνηση ότι η τενίστρια είναι ασφαλής κι ελεύθερη να κυκλοφορεί. 

«Ζητάμε πάντα από την κινεζική κυβέρνηση να παρέχει ανεξάρτητα κι επαληθεύσιμα στοιχεία για την ευημερία της και το πού βρίσκεται», συνέχισε η Μασράλι.

Επίσης, η εκπρόσωπος ελπίζει στην επιστροφή της Κινέζας στα γήπεδα τένις στο εγγύς μέλλον: «Ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να ξαναρχίσει σύντομα τις κανονικές αθλητικές και μη δραστηριότητές της».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό