35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η εφαρμογή του Netflix για τηλεοράσεις θα αλλάξει ριζικά εμφάνιση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Netflix εργάζεται επάνω σε μια επανασχεδιασμένη αρχική σελίδα για την τηλεοπτική του εφαρμογή, η οποία θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη εικαστική ανανέωση των τελευταίων ετών. Η εταιρεία δοκιμάζει τη νέα εμφάνιση που κάνει τους τίτλους και τις περιγραφές να διακρίνονται περισσότερο στην οθόνη, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Verge.

Το Netflix αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες πλοηγούνται στην αρχική σελίδα της τηλεοπτικής εφαρμογής του και ανακαλύπτουν τίτλους για να παρακολουθήσουν. Το σημερινό περιβάλλον χρήσης δείχνει στατικά πλακίδια με το trailer και άλλες πληροφορίες στο πάνω μέρος της οθόνης. Οι πληροφορίες στο πλακίδιο αλλάζουν καθώς μεταβαίνετε μεταξύ διαφορετικών τίτλων χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριό σας.

Η νέα εμφάνιση θα ενοποιήσει τα πράγματα και θα εμφανίζει τις πληροφορίες σε πλαίσια που επεκτείνονται όταν στρέφετε το τηλεχειριστήριό σας πάνω τους, ενώ το περιεχόμενο εμφανίζεται περισσότερο προς το κέντρο της οθόνης. Το trailer αρχίζει να αναπαράγεται όταν σταματάτε σε ένα πλαίσιο ταινίας ή τηλεοπτικής εκπομπής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το Netflix αφαιρεί το αριστερό μενού της εφαρμογής τηλεόρασης, το οποίο δίνει πρόσβαση σε διάφορες κατηγορίες και ρυθμίσεις. Το νέο περιβάλλον χρήσης θα εμφανίζει καρτέλες για το Home, τα Shows και τις Movies σε μια μπάρα μενού στο επάνω μέρος, ενώ παράλληλα, ένα εικονίδιο μπάρας αναζήτησης θα σας επιτρέπει να αναζητάτε τίτλους και να έχετε πρόσβαση σε διάφορες κατηγορίες. Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στη γραμμή του μενού πατώντας το κουμπί επιστροφής στο τηλεχειριστήριό σας.

Το My Netflix hub θα βρει το δρόμο του στην εφαρμογή Netflix TV και θα βρίσκεται μαζί με διάφορες καρτέλες στην κορυφή της αρχικής σελίδας. Το My Netflix είναι ήδη διαθέσιμο στις εφαρμογές της εταιρείας για φορητές συσκευές από πέρυσι και δείχνει μια σύνοψη όλων όσων κάνετε στην υπηρεσία streaming.

Όπως δήλωσε ο ανώτερος διευθυντής του Netflix, Pat Flemming:

Συχνά βλέπουμε τους συνδρομητές να κάνουν γυμναστική… με τα μάτια τους καθώς προσπαθούν να πλοηγηθούν στο περιβάλλον του Netflix. Θέλουμε πραγματικά να διευκολύνουμε τους χρήστες στο να καταλαβαίνουν ευκολότερα αν ένας τίτλος είναι κατάλληλος γι’ αυτούς.

Η Netflix δοκιμάζει το ακυκλοφόρητο τηλεοπτικό περιβάλλον με έναν μικρό αριθμό συνδρομητών που χρησιμοποιούν έξυπνες τηλεοράσεις και άλλες συσκευές streaming. Αν όλα πάνε καλά, το νέο περιβάλλον χρήσης για την εφαρμογή του Netflix στις τηλεοράσεις θα λανσαριστεί σε όλους τους χρήστες μέσα στους επόμενους μήνες.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό