25.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η ευρωπαϊκή πόλη που μπορείς να την εξερευνήσεις με τα πόδια… από άκρη σε άκρη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αίσθηση του να ανακαλύπτεις ένα καινούργιο μέρος, να επισκέπτεσαι δημοφιλή αξιοθέατα σε μία πόλη και να περιπλανιέσαι σε άγνωστα σοκάκια και πολυσύχναστους δρόμους, δοκιμάζοντας νέες γεύσεις, είναι μοναδική.

Αν ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που ταξιδεύουν συχνά στο εξωτερικό – ακόμα και για να κάνουν μια ανάπαυλα ένα Σαββατοκύριακο – θα έχεις παρατηρήσει πως κάποιες πόλεις μπορείς να τις περπατήσεις εύκολα και να απολαύσεις το ταξίδι σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις μέσα μεταφοράς για τις μετακινήσεις σου στα δημοφιλή σημεία.

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Insider Monkey», αποκάλυψε αυτές τις πέντε πόλεις του κόσμου. Το πόρισμα βγήκε μετά από αναλύσεις τοποθεσιών, αποστάσεων και τους δείκτες εγκληματικότητας. Ακόμα, εξετάστηκε η ποιότητα του αέρα μέσω ειδικών δεδομένων.

Στην κορυφή της λίστας, λοιπόν, βρίσκεται η Φλωρεντία στην Ιταλία, μια πόλη που φημίζεται για την ιστορία, την τέχνη και την αρχιτεκτονική της, τα οποία ανακαλύπτεις σε κάθε βήμα σου. Η Φλωρεντία μπορεί να περπατηθεί από τη μια γωνιά της ως στην άλλη, εξερευνώντας το ιστορικό κέντρο της, με τους στενούς δρόμους.

Οι καθεδρικοί ναοί, τα μουσεία, οι πλατείες βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση, καθιστώντας εύκολη την πρόσβαση με τα πόδια.

Συγκριμένα κάποια από μνημεία – ορόσημα της Φλωρεντίας, όπως η Πινακοθήκη Ουφίτσι, η Πόντε Βέκιο, η Πιάτσα ντέλλα Σινιορία, η Πιάτσα ντελ Ντουόμο και ο Καθεδρικός Ναός της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, βρίσκονται όλα σε απόσταση 0,8 χλμ. (περίπου 10 λεπτά).

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρίγα της Λετονίας, όπου η απόσταση μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών υπολογίζεται γύρω στα 2,4 χλμ. Ακολουθεί το Αμβούργο στη Γερμανία, ενώ στη τέταρτη θέση βρίσκεται το Πόρτο στη Πορτογαλία. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Μαδρίτη, όπου οι ταξιδιώτες θα βρουν τα top αξιοθέατα σε απόσταση 3,5 χλμ.

Η λίστα με τους 5 προορισμούς

Φλωρεντία, ΙταλίαΡίγα, ΛετονίαΑμβούργο, ΓερμανίαΠόρτο, ΠορτογαλίαΜαδρίτη, Ισπανία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό