27.5 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ευρωπαϊκή πορεία της Leapmotor ξεκινά από το Μιλάνο – Πόσο κοστίζουν τα C10 και Τ03

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis έχει φέρει την Ευρώπη την κινεζική εταιρεία Lepamotor που στη χώρα μας θα εκπροσωπείται από την Italian Motion.

Η Stellantis έχει το 51% της Leapmotor International και έτσι έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την κατασκευή, εξαγωγή και πώληση των προϊόντων της Leapmotor εκτός Κίνας.

H Leapmotor θα ξεκινήσει την παρουσία της με δύο μοντέλα, το μίνι T03 και το κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Leapmotor, σε συνεργασία με τη Stellantis, ξεκίνησε την αποδοχή παραγγελιών στην Ευρώπη για δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα: το μικρό αυτοκίνητο πόλης T03 και το SUV C10.  

Το T03 που θα είναι διαθέσιμο στην Ιταλία από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει αυτονομία 265 χιλιομέτρων και αρχική τιμή 18.900 ευρώ (17.900 για το λανσάρισμα) μετά την αφαίρεση της επιδότησης που ισχύει στη γείτονα χώρα.

Το SUV C10, η αυτονομία του οποίου είναι 420 χιλιόμετρα, θα πωλείται από τον Οκτώβριο από 34.400 ευρώ αρχικά και από 36.400 για τη συνέχεια.

Ενδιαφέρον είναι ότι το T03 θα συναρμολογείται στην Πολωνία στο εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy, όπου θα φτάνει υπό τη μορφή κιτ από την Κίνα. Με τον τρόπο αυτό δεν θα επιβαρύνεται με τους πρόσθετους δασμούς που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα Made in China ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Το C10 θα εισάγεται από την Κίνα αλλά και για αυτό εξετάζεται η προοπτική κατασκευής του στην Ευρώπη.

Η Leapmotor δίνει τη δυνατότητα στη Stellantis να είναι παρούσα και στην κατηγορία των μικρών και φτηνών ηλεκτρικών διευρύνοντας τη γκάμα της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό