27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Η επόμενη ημέρα για τα βαν της Mercedes πλησιάζει!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να μην του φαίνεται με τόσο πολύ και τόσο βαρύ καμουφλάζ αλλά το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες αναπαριστά την επόμενη γενιά των μεσαίων και μεγάλων βαν της Mercedes-Benz. Μία νέα γενιά η οποία θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια αρθρωτή, ευέλικτη VAN.EA αρχιτεκτονική η οποία εκτός από την απαραίτητη πρόοδο σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας, θα επιτρέπει για μία πιο σαφή διαφοροποίηση ανάμεσα στα επιβατικά βαν της premium κατηγορίας και τα επαγγελματικά βαν της premium κατηγορίας. Η γερμανική μάρκα αναφέρεται πιο συγκεκριμένα στα πρώτα δηλώνοντας ότι η γκάμα θα εκτείνεται από οικογενειακά βαν έως ευρύχωρες και πολυτελείς VIP λιμουζίνες για πελάτες με πολύ υψηλές απαιτήσεις.

Αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες, τα νέα βαν της Mercedes-Benz θα ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις του αγοραστικού κοινού καθώς ανεξαρτήτως του αν η ισχύς περνά στον δρόμο μονάχα από τους τροχούς του εμπρός άξονα ή και από τους τέσσερις χάρη στο προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, όλα τα οχήματα θα εξοπλίζονται με την τελευταία γενιά του Mercedes-Benz Operating System (MB.OS) καθώς και ένα σύστημα φόρτισης 800V και έναν φορτιστή 22 kW. Προηγουμένως η εταιρία είχε δηλώσει ότι τα πολυτελή βαν της θα μπορούν να διανύσουν περισσότερα από 500 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις ενώ μία ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης θα είναι διαθέσιμη ήδη από το λανσάρισμα με το κομμάτι της “υποβοήθησης οδήγησης” να προσφέρει δυνατότητες Επιπέδου 2. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας η Mercedes έχει πλάνα για την αναβάθμιση του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης στο Επίπεδο 3 ενώ όσον αφορά στα επαγγελματικά βαν, θα προσφέρονται εκτενείς δυνατότητες εξατομίκευσης και ένα σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 που θα καλύπτει τις ανάγκες του δυνητικού επιχειρηματικού τομέα των μετακινήσεων άνευ οδηγού – βλ. robotaxi.

Προς το παρόν δεν έχουμε να πούμε πολλά περισσότερα για το design της νέας γενιάς επαγγελματικών και επιβατικών βαν της Mercedes-Benz καθώς το καμουφλάζ κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Ακόμα κι έτσι όμως φαίνονται οι “κρυφές” χειρολαβές, τα νέα φωτιστικά σώματα αλλά και οι νέοι καθρέπτες που τοποθετούνται πλέον στις πόρτες. Είναι προφανές ότι οι σχεδιαστές θα εστιάσουν στην αεροδυναμική ώστε να εκμαιεύσουν και την τελευταία… ρανίδα απόδοσης από τα αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα ενώ η καμπίνα θα ακολουθήσει τις επιταγές της μόδας και της σχεδιαστικής ταυτότητας της εταιρίας προσφέροντας ευρυχωρία, πρακτικότητα και πολυτέλεια σε ίσες ποσότητες, όπως αρμόζει σε ένα όχημα αυτού του είδους που φοράει τα σήματα της Mercedes. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά θα ακολουθήσουν τους ερχόμενους μήνες καθώς τα πρώτα παραδείγματα βαν με την VAN.EA αρχιτεκτονική αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό