18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η επίσημη ονομασία και νέες λεπτομέρειες για το VR headset

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν μέσω CES 2022 η Sony προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της επίσημης ονομασίας του επόμενης γενιάς VR headset για το PlayStation, αλλά και σε ορισμένες λεπτομέρειες για τις δυνατότητες και τα τηλεχειριστήρια του. Η ονομασία είναι…PlayStation VR2, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του.

Στο PlayStation VR2 θα δούμε τεχνολογία εντοπισμού με βάση τις κινήσεις του κεφαλιού, επομένως δεν θα υπάρχει η ανάγκη για την PlayStation Camera. Στη συσκευή θα υπάρχουν ενσωματωμένοι αισθητήρες κάμερες που θα αναγνωρίζουν τις κινήσεις του κεφαλιού, αλλά και την γωνία θέασης του χρήστη. Παράλληλα, η τεχνολογία ανάδρασης του headset (μικροδονήσεις) και η τεχνολογία 3D Audio θα απογειώνουν την εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, όπως τονίζει η εταιρεία. Από πλευράς τεχνικών δυνατοτήτων περιμένουμε ανάλυση 4K HDR (2000 x 2400 σε κάθε μάτι), γωνία θέασης 110° και ρυθμό ανανέωσης εικόνας 90-120Hz.

Σύμφωνα με τον Hideaki Nishino, επικεφαλής του project,

Η απτική ανάδραση στο headset είναι ένα καινούργιο σύστημα που θα ενισχύσει την αίσθηση του χρήστη σε ενέργειες που γίνονται εντός των παιχνιδιών. Δημιουργείται από έναν μοναδικό ενσωματωμένο κινητήρα που προκαλεί μικροδονήσεις με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, ο χρήστης να νιώθει πως ο χαρακτήρας ανεβάζει παλμούς στις πιο έντονες στιγμές ή να αντιλαμβάνεται αντικείμενα που περνούν δίπλα από το κεφάλι του.

Η τεχνολογία Tempest 3D AudioTech του PlayStation 5 θα ζωντανεύει τους ήχους γύρω από τον χρήστη και η τεχνολογία παρακολούθησης της κόρης του ματιού θα προσφέρει πρωτόγνωρες και πιο αληθοφανείς εμπειρίες όταν απλά γυρνάς το βλέμμα σου χωρίς να κουνήσεις το κεφάλι.

Μαζί με το PlayStation VR2 είχαμε και την πρώτη ανακοίνωση αποκλειστικού παιχνιδιού, το οποίο δεν είναι άλλο από το Horizon Call of the Mountain. Η ανάπτυξη γίνεται από τις Guerrilla Games και Firesprite (δημιουργός της σειράς The Playroom για τα PS4/PS VR).

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό