33.6 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Η εξήγηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ για τον λόγο που τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο της χώρας

Ειδήσεις Ελλάδα

EURO 2024

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΠΟΥΛΑΣ
13.06.2024 | 14:43

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.
2024 LUIS VIEIRA/AP IMAGES

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μίλησε για την σημασία των προσπαθειών του να μάθει και να τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο της χώρας.

Από την στιγμή που ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας, εκείνος προσπάθησε να έρθει πιο κοντά στους παίκτες, και την κουλτούρα της χώρας την οποία αντιπροσωπεύουν.

Σε μία συνέντευξη του πριν την έναρξη του Euro ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην αξία των κινήσεων του να προσεγγίσει περισσότερο την κουλτούρα της Πορτογαλίας, καθώς και να τραγουδά και εκείνος τον Εθνικό Ύμνο της χώρας.

“Ο ύμνος είναι σημαντικός, έχει ιδιαίτερη σημασία για την Εθνική ομάδα. Αυτό μπορεί να φανεί. Τμήματα του ύμνου είναι γραμμένα στους τοίχους του “Σιτάντε Ντου Φουτμπόλ”. Δεν έχει καθόλου πολιτική διάσταση. Είναι μια αντανάκλαση αυτού που αντιπροσωπεύει για εκατομμύρια Πορτογάλους στην Πορτογαλία και στο εξωτερικό”, διευκρίνισε.

Όσον αφορά τη γλώσσα, μίλησε για την ανάγκη ενσωμάτωσης: “Σκέφτηκα: “Αν ήμουν οπαδός της Εθνικής ομάδας και ερχόταν ο πρώτος ξένος προπονητής που δεν μιλούσε πορτογαλικά, θα ήθελα να μιλάει πορτογαλικά”. Ακόμα δουλεύω πάνω σε αυτό, είναι μια διαδικασία. Στην ομάδα μιλάμε επίσης στα αγγλικά και στα ισπανικά. Ο δάσκαλος, ο Μιγκέλ, είναι ένας άγιος. Έχει πολλή υπομονή. Έχουμε μιάμιση ώρα μάθημα την ημέρα”.

Ζούμε τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου με το Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ και παίζουμε με τις καλύτερες αποδόσεις, special promos, ανανεωμένο bet builder αλλά και με football party με μια νέα προσφορά κάθε μέρα. Ευρωπαϊκό θα πει παίζουμε μαζί. Πάμε Στοίχημα στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

18+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό