28.9 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ενδεχομένως σωτήρια παρέμβαση του Σομποσλάι στον σοκαριστικό τραυματισμό του Βάργκα [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ουγγαρία πανηγύρισε μία τεράστια νίκη επί της Σκωτίας με 1-0 και διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στα νοκ-άουτ του EURO 2024. Μία ακόμη μεγαλύτερη και σημαντικότερη νίκη πέτυχε ο Μπαρνάμπας Βάργκα, ο οποίος υπέστη έναν σοκαριστικό τραυματισμό στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης.

Από εκτέλεση φάουλ, ο Μαγυάρος επιθετικός συγκρούστηκε με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έμεινε σωριασμένος στο χορτάρι, με όλο το γήπεδο και τους τηλεθεατές να «παγώνουν». Τα νέα ευτυχώς για τον ίδιο ήταν ευχάριστα, αφού ανέκτησε τις αισθήσεις του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο, με τις εξετάσεις του να έχουν δείξει διάσειση και πολλαπλό κάταγμα στο πρόσωπο.

Κι αυτό ενδεχομένως να οφείλεται και σε μία καίρια παρέμβαση του Ντομινίκ Σομποσλάι, αρχηγού της Εθνικής Ουγγαρίας. Η εικόνα από την πρώτη κιόλας στιγμή ήταν ανησυχητική, με ανθρώπους αμέσως να σπεύδουν να φέρουν πανιά ώστε να καλύψουν τον Βάργκα. Ωστόσο, εκείνοι που κουβαλούσαν το φορείο για κάποιον ανεξήγητο λόγο έπαιρναν τον… χρόνο τους.

Συγκεκριμένα, περπατούσαν! Ο προπονητής της Ουγγαρίας και παίκτες της ομάδας τους έλεγαν να βιαστούν και να τρέξουν προς τον Βάργκα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι, ο Σομποσλάι γνωρίζοντας πως κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να αποδειχθεί κομβικό, έτρεξε κατά πάνω τους και τους άρπαξε το… φορείο από τα χέρια, τραβώντας τους μαζί του εσπευσμένα.

Huge respect to Dominik Szoboszlai, who sprinted over to the medical staff, grabbed their stretcher, and made them hurry to his teammate Barnabás Varga 👏 pic.twitter.com/5CDeRyoG6l

— LADbible (@ladbible) June 23, 2024

Ακόμη και αυτά τα μερικά δευτερόλεπτα που εξοικονόμησε ο Σομποσλάι μπορεί ενδεχομένως να ήταν κομβικά, όπως είχαμε δει και στην περίπτωση του Έρικσεν στο προηγούμενο EURO. Τότε, ο Σίμον Κιάερ του είχε αμέσως παρέχει τις πρώτες βοήθειες μετακινώντας την γλώσσα του, ενώ και οι καίριες παρεμβάσεις των γιατρών βοήθησαν τα μέγιστα ώστε να σωθεί ο Δανός.

Μετά το τέλος του Ουγγαρία – Σκωτία, οι Μαγυάροι ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν στον Βάργκα την σπουδαία νίκη, που τους δίνει ελπίδες πρόκρισης στη φάση των «16» του EURO 2024. 



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό