21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η εναλλακτική επιλογή για μία μαγευτική απόδραση στο Πήλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια εμπειρία διακοπών που θα σου μείνει αξέχαστη

Υπάρχουν δεκάδες χωριά στο Πήλιο, περισσότερο ή λιγότερο τουριστικά και μπορείς εύκολα να διαλέξεις ποιο θα γίνει το δικό σου αγαπημένο.

Ένα από αυτά που ξεχωρίζουμε είναι ο Κισσός. Πρόκειται για ένα πιο μικρό αλλά πανέμορφο χωριό του Πηλίου πνιγμένο μέσα στο πράσινο και την ηρεμία. Θα σε εκπλήξει η γαλήνη που θα βιώσεις από το πρώτο λεπτό εκεί αλλά και η φιλοξενία των κατοίκων.

Αυτό που κάνει τον Κισσό να ξεχωρίζει είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι ένα πολύ όμορφο χωριό, διατηρεί πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με τα πιο τουριστικά.

Ο Κισσός απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου και βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Πηλίου κυριολεκτικά μέσα στο δάσος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πάντα να έχεις ζεστά ρούχα μαζί σου.

Παρά το γεγονός ότι είναι στο βουνό, βρίσκεται ταυτόχρονα και σε πολύ κοντινή απόσταση από τη θάλασσα. Γι’ αυτό και είναι ιδανικός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου. Ο μικρός οικισμός των περίπου 300 κατοίκων στο παρελθόν είχε εγκαταλειφθεί και οι κάτοικοι είχαν πάει στον Άγιο Ιωάννη, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Tο όνομά του τώρα παραπέμπει στο γνωστό φυτό αλλά υπάρχει και μια άλλη εκδοχή γι’ αυτό.

Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή του ιστορικού Γ. Κορδάτου, η λέξη προέρχεται από παραφθορά της λέξης χρυσός (κ’σος), από ένα ορυχείο μεταλλευμάτων που ανακαλύφθηκε στην περιοχή. Το σίγουρο είναι ότι ο Κισσός αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή αν θες να ταξιδέψεις για μερικές μέρες στο Πήλιο. Θα βρεις περιποιημένα καταλύματα, ωραία μαγαζάκια για φαγητό και ανθρώπους πρόθυμους να σου πουν τι άλλο μπορείς να δεις στην περιοχή.

Ο Κισσός είναι, επίσης, σε πολύ καλό και κομβικό σημείο για αποδράσεις κοντινές. Προτείνουμε το φθινόπωρο ως ιδανική και ήσυχη εποχή για να εξερευνήσεις την περιοχή…

Ο Κισσός είναι μόνο η αρχή για την εξερεύνηση στο Πήλιο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό