23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εμβληματική Citroen SM αναβιώνει!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το εμβληματικό Citroen SM επέστρεψε, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικό σήμα, αυτό της DS Automobiles.

Παρουσιάστηκε ως DS SM Tribute, αυτό το ρετρό-φουτουριστικό concept γιορτάζει τα δέκα χρόνια της DS ως ξεχωριστή μάρκα υπό την Stellantis, μετά τη συγχώνευση της PSA και της FCA.

Το DS SM Tribute επαναπροσδιορίζει το πώς θα μπορούσε να μοιάζει η αρχική SM, που πωλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αν συνέχιζε να εξελίσσεται με την πάροδο των δεκαετιών.

Το concept διατηρεί την αντισυμβατική σιλουέτα του αρχικού SM, αλλά με εκσυγχρονισμένα χαρακτηριστικά.

Η μπροστινή μάσκα έχει αντικατασταθεί από μια τρισδιάστατη οθόνη που λειτουργεί ως φωτεινή μπάρα, ενώ οι κλασικοί περιστρεφόμενοι προβολείς είναι τώρα λεπτές λωρίδες LED.

Το DS SM Tribute είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, με μικρότερη απόσταση από το έδαφος για βελτιωμένη αεροδυναμική.

Πατάει σε ζάντες αλουμινίου 22 ιντσών, μια σημαντική αναβάθμιση από τις ζάντες 15 ιντσών του αρχικού μοντέλου.

Η εγκοπή του πίσω φτερού παραπέμπει στα αφαιρούμενα μαρσπιέ των τροχών του μοντέλου της δεκαετίας του 1970.

Στο εσωτερικό, το concept αποκλίνει από τη σχεδίαση του αρχικού μοντέλου, υιοθετώντας μια καμπίνα με μεγάλη οθόνη και ελάχιστα φυσικά χειριστήρια.

Το ταμπλό και τα καθίσματα προσφέρουν έναν διακριτικό φόρο τιμής στο κλασικό SM, αλλά το υπόλοιπο εσωτερικό είναι απόλυτα σύγχρονο, με μια καμπυλωτή κονσόλα με οθόνη και ένα τετράγωνο «τιμόνι» με τη δική του οθόνη.

Ενώ η DS δεν έχει αποκαλύψει τις λεπτομέρειες του συστήματος κίνησης, το concept είναι πιθανότατα ένα ηλεκτρικό, ευθυγραμμιζόμενο με τα μελλοντικά σχέδια της Stellantis για τη μάρκα.

Ωστόσο, παρά τον ενδιαφέροντα σχεδιασμό του, το DS SM Tribute είναι ένα one-off concept χωρίς σχέδια παραγωγής.

Καθώς η DS αντιμετωπίζει πιέσεις για να παραμείνει κερδοφόρα υπό την Stellantis, αυτό το concept χρησιμεύει τόσο ως φόρος τιμής στο παρελθόν όσο και ως βιτρίνα του πιθανού μέλλοντος της μάρκας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό