35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

Η ελληνική υπεροχή των πρωταθλητών Ευρώπης και ο μεγάλος απών

Ειδήσεις Ελλάδα

Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός μετρούν αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ των τελικών με τους δύο αντιπάλους να «καίγονται» για το πρωτάθλημα.

Από το ξεκίνημα της σεζόν άπαντες περίμεναν αυτή τη στιγμή. Αποτελούσε (και φέτος) κοινό μυστικό πως δύσκολα θα «έσπαγε» το γνωστό ζευγάρι των τελικών και έτσι όλη η φίλαθλη Ελλάδα περίμενε με ανυπομονησία την κόντρα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού.

Μια ανυπομονησία η οποία έγινε ακόμα μεγαλύτερη μετά τα όσα έγιναν στο Final-4 του Βερολίνου. Με τον Παναθηναϊκό AKTOR να σημειώνει έναν τεράστιο άθλο, κατακτώντας το 7ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό για τρίτη συνεχόμενη σεζόν να δίνει το παρών στη μεγάλη γιορτή αλλά να μην καταφέρνει να πάρει την πολυπόθητη κούπα.

Ένα στοιχείο το οποίο λειτουργεί ως έξτρα κίνητρο και για τους δύο αντιπάλους.

Από τη μία ο Παναθηναϊκός που θέλει να «κλείσει» τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο και να δώσει συνέχεια στα… τρόπαια, επιστρέφοντας στην κορυφή της Ελλάδας μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας του Ολυμπιακού και από την άλλη οι «ερυθρόλευκοι» οι οποίοι θέλουν να είναι εκείνοι που θα… γελάσουν τελευταίοι. Δίνοντας την καλύτερή τους απάντηση στον Παναθηναϊκό. Στον πρωταθλητή Ευρώπης.

Στις μέχρι τώρα 7 «μονομαχίες» των δύο ομάδων, τη φετινή σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει την υπεροχή κερδίζοντας τα 4 παιχνίδια και κατακτώντας τους δύο πρώτους τίτλους της χρονιάς. Το Super Cup και το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την άλλη όμως οι «πράσινοι» έχουν μια… ιδιαίτερη υπεροχή καθώς μετρούν το απόλυτο στις αναμετρήσεις τους στη Stoiximan Basket League καθώς έχουν κερδίσει και στις τρεις αναμετρήσεις που έχουν γίνει. Σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ στους δύο πρώτους γύρους, αλλά και στην αναμέτρηση που έγινε στον έξτρα γύρο του πρωταθλήματος, στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.  

Όλα τα παραπάνω, όμως, μικρή σημασία έχουν. Ότι έγινε, έγινε. Πλέον, το μόνο που έχει σημασία είναι η σειρά των τελικών που είναι μπροστά με τον Εργκίν Αταμάν και τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλούνται να προετοιμάσουν τις ομάδες τους και αγωνιστικά και πνευματικά.

Τα αποτελέσματα των 7 αναμετρήσεων των «αιωνίων»:

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 75-51 (Super Cup)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 58-69 (Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 78-88 (Euroleague)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 71-65 (Euroleague)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: 54-66 (Stoiximan Basket League)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 85-80 (Stoiximan Basket League)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: 77-71 (Stoiximan Basket League)

Ο απών που θα παίξει… κομβικό ρόλο

Συνηθίζουμε να λέμε πως αυτοί που γράφουν ιστορία σε τέτοιες αναμετρήσεις είναι οι παρόντες. Όμως σε αυτούς τους τελικούς ρόλο θα παίξει και ένας μεγάλος απών. Ο Μουστάφα Φαλ. Ο σέντερ του Ολυμπιακού, που σε συνδυασμό με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, έδινε αίσθηση υπεροχής στους «ερυθρόλευκους», δεν θα είναι στη διάθεση του προπονητή του με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να πρέπει να αλλάξει τα πλάνα του σε μεγάλο βαθμό.

Πως θα μπορέσει ο Έλληνας τεχνικός να καλύψει την απουσία του Φαλ, αλλά και τα κενά που δημιουργούνται στις υπόλοιπες θέσεις, από τη στιγμή που ο Πετρούσεφ πάει στο «5» και ο Παπανικολάου στο «4», δίπλα στον Πίτερς;

Πως θα μπορέσει ο Εργκίν Αταμάν να «χτυπήσει» τον Σέρβο σέντερ του Ολυμπιακού ο οποίος θα αναγκαστεί να σηκώσει βάρος που δεν του αναλογεί;

Απαντήσεις λίγο μετά τις 9 το βράδυ στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό