23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει ταχύτατα κι απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας

Ειδήσεις Ελλάδα

«Παρά τη γενική προσπάθεια να υποβαθμιστεί η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ διαρκώς επιβεβαιώνουν ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μεγάλη ταχύτητα και απορροφά τους κραδασμούς της πανδημίας. Αν συνεχίσουμε την καλή μας προσπάθεια πειθαρχημένα, όλα θα πάνε καλά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφορικά με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για αύξηση στον δείκτη εργασιών βιομηχανίας και τον κύκλο εργασιών εστίασης Μαΐου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, ο κύκλος εργασιών τον Μάιο του 2021 ήταν αυξημένος κατά 67,9% για τα καταστήματα εστίασης και κατά 488,2% για τα καταλύματα (που τηρούν διπλογραφικά στοιχεία) συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Για την εστίαση σημείωσε πως ανήλθε στα 101 εκατ. ευρώ έναντι 60,3 εκατ. ευρώ πέρυσι και στα καταλύματα στα 104 εκατ. ευρώ από 17,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Παράλληλα, ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία αυξήθηκε τον Μάιο κατά 37,0% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Συγκεκριμένα, ο δείκτης του κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς αυξήθηκε κατά 61,5% και της εγχώριας αγοράς κατά 23,8%.

: ΑΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό