21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η ελληνική λίμνη με τον ιδιαίτερο μύθο που τη συνοδεύει

Ειδήσεις Ελλάδα

Και αυτό επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα σίγουρα θα βρεθεί στο δρόμο σου είτε θάλασσα, είτε ένα ποτάμι είτε μια λίμνη και θες να μάθεις τα μυστικά τους.

Αυτό συμβαίνει και με μια ελληνική λίμνη η οποία είναι πανέμορφη και ιδιαίτερα γνωστή στην περιοχή που βρίσκεται, δηλαδή στην Κρήτη. Ο λόγος για τη λίμνη Βουλισμένη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι.

Είναι γνωστή στους ντόπιους κυρίως ως Λίμνη.

Ξέρουν οι Λασιθιώτες ότι όταν λες λίμνη εννοείς τη Βουλισμένη. Έχοντας διάμετρο 137 μέτρα και βάθος 64 μέτρα δεν έχει μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά παλιότερα η Βουλισμένη δεν συνδεόταν με την θάλασσα, αλλά το νερό της ήταν γλυκό και λόγω της στασιμότητάς του ήταν βούρκος.

Υπάρχουν πολλοί μύθοι με τους οποίους έχει συνδεθεί η λίμνη Βουλισμένη. Ο πιο γνωστός αστικός μύθος είναι ότι πρόκειται για μια λίμνη που δεν έχει πυθμένα. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και επιστημονικά όταν το 1853 ένας Άγγλος ναύαρχος τη βυθομέτρησε. Βρήκε λοιπόν ότι στο κέντρο της η λίμνη έχει βάθος 64 μέτρα.

Προφανώς αυτή η πληροφορία δεν ίσχυε αλλά δεν ξέρουμε και πώς προέκυψε σαν πληροφορία. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτή η άποψη αυτή βασίστηκε στο δυσανάλογα μεγάλο της βάθος σε σχέση με την επιφάνειά της. Ή επίσης και σε διαταραχές στην επιφάνεια ή και την στάθμη του νερού που παρατήρησαν οι κάτοικοι κατά τη διάρκεια του σεισμού της Σαντορίνης το 1956, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό