22.6 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ελλάδα υστερεί στην καινοτομία

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρόβλημα που έχει η χώρα μας έναντι των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών στον τομέα της καινοτομίας τόνισε στην ομιλία του στο στο 1st SFEE Summit του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) ο Aurelio Arias, Director, EMEA Thought Leadership της IQVIA στην Ελβετία.

«Η Ελλάδα υστερεί από πολλές απόψεις σε σχέση με άλλες χώρες στο διεθνές στερέωμα όσον αφορά την πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Aurelio Arias.

Πρόβλημα ο χρόνος

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να έρθει μια εταιρία να επενδύσει στις κλινικές μελέτες πρέπει να υπάρχει ένα ελκυστικό δημοσιονομικό πλαίσιο, καθώς επίσης σημαντικός είναι και ο χρόνος μέχρι την αποζημίωση ενός φαρμάκου ή μίας θεραπείας, αναφέροντας πως ο χρόνος πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών για εγκεκριμένα φάρμακα την τετραετία 2019-22 ήταν 18 μήνες.

«Η Ελλάδα έχει ευρεία διαθεσιμότητα αυτών των προϊόντων, το πρόβλημα είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι να φτάσουν στους ασθενείς» κατέληξε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να οικοδομήσει μία υποδομή για την αποζημίωση της καινοτομίας που θα βασίζεται στα δεδομένα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό