19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα της καρότσας και η μέγιστη υποκρισία

Ειδήσεις Ελλάδα

Είναι απλά ντροπιαστικό. Είναι αίσχος. Είναι προσβολή για όλους. Πρώτα απ’ όλα για όσοι έχουν την ευθύνη γι’ αυτό το τραγικό γεγονός στην Κω με την γυναίκα που πέθανε σε καρότσα φορτηγού κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Προεκλογική περίοδος; Ναι. Και τι συζητάμε; Δεν ντρεπόμαστε καθόλου; Δεν αναλογιζόμαστε τι συνέβη; Είμαστε τόσο σκληρόπετσοι; Ελλάδα 2023 εν μέσω της μετάβασης από την 4η προς την 5η βιομηχανική επανάσταση. Και εμείς καρότσα αντί εξοπλισμένα ασθενοφόρα σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία.

Ας συζητήσουμε για προγράμματα, για αυτοδυναμίες, για συσχετισμούς. Υποκρισία μέγιστη.

Μην πάμε μακριά ο κατάλογος είναι μεγάλος αλλά η ατζέντα των περισσοτέρων ΜΜΕ είναι άλλη που δεν αφορά την πλειοψηφία της κοινωνίας και τις ανάγκες της.

Δεν είναι λίγες οι φορές που συζητάμε για την ανάγκη να υπάρξει νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Το ερώτημα είναι με ποιους και εάν όλοι συμφωνούμε σε κάποιους βασικούς αξιακούς κώδικες.

Συζητάμε δημόσια τις τελευταίες ώρες για φορολογία, αλλά οφείλουμε να φέρουμε στο επίκεντρο της συζήτησης ζητήματα που είχαν ξεχαστεί, όπως π.χ. την ενίσχυση των δημόσιων πολιτικών με στήριξη του ΕΣΥ και ορισμένων βασικών κρίσιμων υποδομών του Κράτους. H ενίσχυση του ΕΣΥ, παρά τις εξαγγελίες, τις δηλώσεις, τα χειροκροτήματα παλαιότερα στα μπαλκόνια, δεν έγινε αν και ήταν επιβεβλημένη.

Η ενίσχυση του ΕΣΥ που είναι συνθήκη επιβίωσης της ίδιας της κοινωνίας, θα διαφοροποιούσε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο διότι θα λάμβανε υπόψη του τις ανάγκες των πολιτών.

Για να υπάρξει όμως κοινωνικό συμβόλαιο σοβαρό πρέπει και το Κράτος, η Πολιτεία να είναι συνεπής σε αυτά που υπόσχεται και κυρίως να κάνει πράξεις για να αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως είναι η άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους να αλλάξει η κατάσταση. Ας μη το λησμονούμε! Γιατί μια καρότσα μπορεί κάποιον – κάποια να περιμένει και είναι έγκλημα με σφραγίδα υποκριτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό