12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα στο επίκεντρο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Ερντογάν

Ειδήσεις Ελλάδα

Στη συνεδρίαση θα αξιολογηθεί ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου και η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, που συγκάλεσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στην ατζέντα του οποίου βρίσκονται η Ελλάδα, οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η Hurriyet, στη συνεδρίαση αναλύονται όλα τα βήματα της Ελλάδας, που σύμφωνα με την Άγκυρα προκαλούν ένταση, όπως ο εξοπλισμός των νησιών του Αιγαίου, αλλά και οι αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας και κυρίως αυτή της Αλεξανδρούπολης, η οποία ενοχλεί ιδιαίτερα την Τουρκία. Ενόχληση που δεν έκρυψε ο ίδιος ο Ερντογάν σε δηλώσεις του τον περασμένο Ιούνιο, όταν είχε πει χαρακτηριστικά: «Έχουν εγκατασταθεί εννέα αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Ενάντια σε ποιους εγκαταστάθηκαν αυτές οι βάσεις; Η απάντησή τους είναι κατά της Ρωσίας… Δεν το καταπίνω αυτό το επιχείρημα».

Η συνεδρίαση θα αφορά επίσης την εξέλιξη των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπου σύμφωνα με το δημοσίευμα θα επανεξεταστούν οι προσπάθειες της Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός. Μετά τη συνεδρίαση αναμένεται να γίνουν δηλώσεις από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό