16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα παρέδωσε τη «Φλόγα της Ελπίδας» για τους Special Olym 2023

Ειδήσεις Ελλάδα

Η «Φλόγα της Ελπίδας» παραδόθηκε σήμερα στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και αύριο (8/6) θα ταξιδέψει στο Βερολίνο για τους «Special Olym World Games», που θα πραγματοποιηθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο της γερμανικής πρωτεύουσας από τις 17 έως τις 25 Ιουνίου.

Μετά την τελετή αφής στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ομάδες δρομέων από σχολεία της Αθήνας, την γερμανική πρεσβεία και τη Γερμανική Σχολή Αθηνών (ΓΣΑ) συνόδευσαν τους λαμπαδηδρόμους σε μια διαδρομή 12 σταθμών στην πρωτεύουσα.

Χαιρετισμό απηύθυναν μετά την τελετή υποδοχής ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Έρνστ Ράιχελ ο οποίος τόνισε ότι «ειδικά σε αυτούς τους αγώνες υπάρχουν μόνο νικήτριες και νικητές. Οι μεγαλύτεροι νικητές είναι η συμπερίληψη και η κοινωνική συμμετοχή».

Η διευθύντρια της Γ.Σ.Α., Ανελόρε Ντίρκερ, καλωσόρισε την φλόγα της Ελπίδας στη Σχολή, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος των Special Olym Hellas, πρέσβης Διονύσιος Κοδέλλας, ο οποίος υπογράμμισε πως «η φιλοσοφία αυτών των Αγώνων περικλείεται σε μία και μοναδική Λέξη, την συμπερίληψη, η οποία ενέπνευσε τους πρώτους οργανωτές και μας εμπνέει μέχρι σήμερα».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Ντέιβιντ Εβαντζελίστα, πρόεδρος των Special Olym Ευρώπης και Ευρασίας, που εστίασε στη «σημασία των Αγώνων μετά την πανδημία και της συμπερίληψης και του οράματος της συμμετοχής όλων χωρίς αποκλεισμούς σε όλον τον κόσμο».

Ο επικεφαλής της γερμανικής αποστολής, υφυπουργός Εσωτερικών Μαχμούτ Εζντεμίρ, δήλωσε ότι «ζούμε σε έναν κόσμο όπου δεν έχουν όλοι οι νέοι τις ίδιες ευκαιρίες συμμετοχής και είναι ιδιαίτερη χαρά για την Γερμανία να φιλοξενήσει αυτούς τους αγώνες, οι οποίοι δίνουν μια ευκαιρία σε όλους να πάρουν μέρος και να είναι όλοι νικητές».

Ο διευθύνων σύμβουλος των Αγώνων «Βερολίνο 2023», Σβεν Άλμπρεχτ, ευχαρίστησε την ελληνική επιτροπή κι επανέλαβε «τη σημασία της συμπερίληψης όλων στο αθλητικό αυτό γεγονός».

Η διευθύνουσα σύμβουλος των Special Olym Γερμανίας, Δρ Νίκολα Μπέκερ-Τζανίνι, εξέφρασε τη χαρά της που θα συνοδέψει αύριο την φλόγα στο Βερολίνο, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένη πως «οι Αγώνες θα μείνουν αξέχαστοι για τη συμβολή τους στην συμπερίληψη, την οποία θέλουμε να ενισχύσουμε στην πόλη μας με 14 προγράμματα τα οποία θα ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες στο θέμα αυτό».

Ο πρέσβης Ερνστ Ράιχελ παρέλαβε εξ ονόματος της διοργανώτριας χώρας τη Φλόγα της Ειρήνης από δύο αθλήτριες των Special Olym, την Ελληνίδα Βάσω Κατσούδη και την Γερμανίδα Νατάσα Βέρμελσκιρχεν.

Οι«Special Olym World Games» είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση συμπερίληψης, αποκλειστικά για άτομα με νοητική υστέρηση, περιλαμβάνουν θερινούς και χειμερινούς αγώνες (εναλλάξ κάθε δύο χρόνια), είναι αναγνωρισμένοι από την ΔΟΕ, αλλά δεν πρέπει να συγχέονται με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που απαιτούν όριο πρόκρισης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό