13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα καταστρέψουν την ίδια και τον λαό της

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα αναφορά στην Ελλάδα έκανε στην ομιλία του για την έναρξη των εργασιών της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Το να ενθαρρύνεται η Ελλάδα, που εξοπλίζει τα νησιά του Αιγαίου με μη στρατιωτικό καθεστώς», είπε, «είναι ασυμβίβαστο με τη λογική και τη συμμαχία. Συμβουλεύουμε την ελληνική κυβέρνηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή την ίδια και τον λαό της».

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται σε συνέχεια της αποκάλυψης για πεντασέλιδη επιστολή της Τουρκίας προς τα Ηνωμένα Έθνη  όπου αμφισβητείται η  ελληνική  κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, καθώς την συνδέει με την δήθεν υποχρέωση αποστρατιωτικοποίησης τους.

Η Άγκυρα, αμφισβητεί και τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών, διατυπώνοντας το έωλο επιχείρημα ότι δεν έχουν δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες.

Διπλωματικές πηγές διεμήνυσαν  ότι η ελληνική πλευρά απορρίπτει την τουρκική επιστολή στο σύνολό της, υπογραμμίζοντας ότι η Άγκυρα επιχειρεί για πολλοστή φορά να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου.

H κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στη διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας. Τα «φώτα» στρέφονται στην Πράγα όπου στις 6 και 7 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί άτυπη Σύνοδος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τις ίδιες ημέρες  στην τσέχικη πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία έχει προσκληθεί και η Τουρκία. 

Παράλληλα η εκστρατεία ενημέρωσης των εταίρων και των συμμάχων θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ενώ να σημειωθεί πως στις 20 και 21 του μήνα θα γίνει μια ακόμα σύνοδος κορυφής των 27 αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες 

Επίσης, σχετικά με την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ προς την Κύπρο, ο Ερντογάν είπε ότι «αυτό είναι επικίνδυνο επειδή καταστρέφει την ισορροπία στο νησί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό