22.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Η Ελλάδα καλούσε τις χώρες να μην συμμετάσχουν στην Efes 2022»

Ειδήσεις Ελλάδα

«37 χώρες συμμετείχαν στην άσκησή μας (Efes 2022) και η Ελλάδα κάλεσε περισσότερες από τις μισές να μην συμμετάσχουν. Σχεδόν κανείς δεν άκουσε τις παροτρύνσεις της Ελλάδας και συμμετείχαν όλοι μαζί μας σε εκείνη την άσκηση, ειδικά οι ΗΠΑ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε εκδήλωση, εξαπολύοντας για άλλη μία φορά τα βέλη του κατά της χώρας μας.

«Ευτυχώς, αυτή η επιτυχημένη άσκηση ήταν ένα καλό βήμα για να δοθεί η απαραίτητη απάντηση» συνέχισε ο Ερντογάν.

«Έτσι θα πάει από εδώ και πέρα. Με σταθερά βήματα μπροστά. Όλοι θα δουν τι είναι αυτό το έθνος και τι μπορεί να κάνει, όπως είδαν στη χθεσινή άσκηση» υποστήριξε.

 Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έγιναν  σε τελετή απονομής βραβείων φωτογραφίας, που διοργανώθηκε από την «Yeni Safak», στη μνήμη του φωτορεπόρτερ της, Μουσταφά Τζαμπάζ, ο οποίος, σύμφωνα με την εφημερίδα σκοτώθηκε κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

«Ο αδερφός μας, ο Μουσταφά, ένας από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, είχε μία γενναία καρδιά που πολέμησε τις καταπιεστικές πολιτικές της Ελλάδας. Ήταν ένας νέος άνδρας που μετανάστευσε στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας “δεν θέλω να κάνω τη στρατιωτική θητεία μου στην Ελλάδα”»  είπε ο Ερντογάν.

Επίσης, απαντώντας «σε όσους λένε ότι ο διωγμός ξεκίνησε το 1453», ανέφερε πως «προστατεύουμε αυτή την όμορφη πόλη» κάνοντας παράλληλα λόγο για αυτούς που «δεν μπορούσαν να χωνέψουν την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης». 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό