23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Ελλάδα δεν πρέπει να εμπλακεί στο θέμα της Ουκρανίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις εξελίξεις στην Ουκρανία αναφέρθηκε μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την  κύρωση της Συμφωνίας Αεροπορικών Υπηρεσιών μεταξύ της Ελλάδας της Μαλαισίας, της Ινδίας, του Μαυρίκιου, της Κένυας και της Ρουάντα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το θέμα της Ουκρανίας είναι πολύ σοβαρό. Η Ουκρανία δεν είναι μακριά. Επί έτη εσείς καλλιεργείτε την ηττοπάθεια και την μειονεξία στους Έλληνες. Λέτε ότι δεν διεκδικούμε τίποτα. Μέγα λάθος. Σε αντιδιαστολή θα σας παραθέσω το παράδειγμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος ακολουθώντας το δόγμα της αποτροπής και άμυνας, εισέβαλε στρατιωτικά στην Τουρκία για να εγκαθιδρύσει και να προστατεύσει ένα ελληνικό κράτος με πρωτεύουσα τη Σμύρνη στα παράλια της Μ. Ασίας και σε επόμενο στάδιο να το ενσωματώσει με την Ελλάδα, μέσω δημοψηφίσματος. Ο Βενιζέλος δεν ήταν ούτε σωβινιστής ούτε εθνικιστής ούτε μιλιταριστής. Το ίδιο είχε δηλώσει και για την συνθήκη των Σεβρών. Έκανε δηλαδή ό,τι κάνει τώρα ο Πούτιν» είπε.  

Πρόσθεσε δε ότι «Εδώ όμως τα κόμματα βγαίνουν σήμερα και κατηγορούν τη Ρωσία, ενώ σιωπούσαν όταν εισέβαλε το Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία. Ενώ σήμερα όλοι μιλούν για την Ρωσία. Ξέρετε ποιοι νίκησαν από την κατάσταση στην Ουκρανία; Οι ΗΠΑ με το σχιστολιθικό αέριο και η Ρωσία με την πώληση φυσικού αερίου. Ποιοι έχασαν; Η Ουκρανία και η Ευρώπη. Ενώ παράλληλα έχουμε τη Λευκορωσία να απορροφάται de facto από την Ρωσία, τη Γαλλία να προβάλει ως φυσικός ηγέτης της Ε.Ε. γιατί έχει στρατό, ενώ η Γερμανία δεν έχει στρατό και αν δεν έχεις στρατό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, την Τουρκία που φέρεται ως ο επιτήδειος ουδέτερος και την Κίνα που τεστάρει τα νερά για την Ταϊβάν».

‘Ασκησε κριτική στον πρωθυπουργό που «έσπευσε», όπως είπε, «να απειλήσει τον Πούτιν με κυρώσεις. Χωρίς να απαιτήσει σκληρότερες κυρώσεις κατά της Τουρκίας όταν μάλιστα είναι ακόμα νωπή η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Όταν η Τουρκία απειλεί ακόμα ανοιχτά δυο χώρες: την Ελλάδα και την Κύπρο, που είναι μέλη της Ε.Ε».

«Πάτε να εμπλέξετε τη Ελλάδα σε μία σύγκρουση στην Ουκρανία, που δεν μας αφορά. Επαναλαμβάνετε ένα ιστορικό λάθος, όπως έγινε παλαιότερα με τον Κριμαϊκό πόλεμο, που στείλαμε στρατό κατά των κομμουνιστών στην Ρωσία και το πληρώσαμε αργότερα. Απόδειξη είναι ότι οι Τούρκοι κόβουν βόλτες με τα πλοία τους στο Αιγαίο. Λάθη όμως κάνουν και οι υπουργοί σας, που συγκρίνουν το πρόβλημα Ρωσίας – Ουκρανίας με αυτό που έχουμε εμείς με τους Τούρκους και την Θράκη. Στην Θράκη η μειονότητα είναι θρησκευτική. Δεν είναι ίδιο το πρόβλημα. Σταματήστε να ρίχνετε νερό στο μύλο των Τούρκων» κατέληξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό