18 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, παραπέμποντας και στην επιστολή που θα απευθύνει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Όπως εξήγησε, στην επιστολή θα αποτυνώπονται οι θέσεις της Ελλάδας «για μία σειρά από ζητήματα που αποδομούν τους αβάσιμους ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ο κ. Οικονόμου απάντησε πως η ελληνική πλευρά έχει πάντα διάθεση να συνομιλεί με τους γείτονες, αλλά πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Επεσήμανε ακόμη ότι «πάντα και στους συμμάχους μας και στους εταίρους μας αναδεικνύουμε τα ζητήματα της προκλητικότητας της τουρκικής πλευράς και είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στη βάση του διεθνούς δικαίου».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή επίθεση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μ. Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας και ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση βλέπει ταύτιση μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Βλέπουμε ότι αυξάνεται ο κατάλογος όσων δυσαρεστήθηκαν από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Η Ελλάδα τιμώντας τη βαρύνουσα ιστορική και πολιτική της παρακαταθήκη υπερασπίζεται πάντα με συνέπεια το δίκαιο, την ελευθερία και τη δημοκρατία. Η Ρωσία στάθηκε απέναντι σε αυτά τα ιδεώδη με την απρόκλητη βάρβαρη επίθεση σε μία κυρίαρχη χώρα».

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό