24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Εθνική είναι ομάδα που μπορεί να δώσει υποσχέσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα της Εθνικής με τη Φινλανδία (07/09, 21:45) παραχώρησε ο νέος εκλέκτορας της ελληνικής ομάδας, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός εστίασε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, εκθείασε το ταλέντο των παικτών του και δήλωσε ότι έχει αποφασίσει για την αρχική ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, ο Σέρβος τεχνικός τοποθετήθηκε για: 

Το ξεκίνημα της ομάδας: «Είναι μία Εθνική με αρκετά νέα παιδιά. Μία ομάδα που μπορεί να δώσει υποσχέσεις. Μπορεί να αλλάξει τα πράγματα. Επειδή ζούσα έντονα αυτές τις ημέρες έχω μεγάλη διάθεση να τους βοηθήσω να πετύχουν κάτι που μας λείπει τα τελευταία 10 χρόνια. 

Περνάνε πολλές ώρες μαζί μας και με σκληρή δουλειά. Είχαμε και πολύ καλές συνθήκες για την προετοιμασία και να ευχαριστήσω τον κ. Σπανό για τις εγκαταστάσεις που μας παραχωρήθηκαν από τη Δευτέρα και ότι ώρες θέλουμε και τον κ. Αγγελόπουλο. Όλες οι συνθήκες ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Τους επιθετικούς του: «Δύσκολο. Σαν προπονητής εγώ πρέπει να βρω τον τρόπο. Να βρω το παιχνίδι. Να εκμεταλλευτώ όλες τις αρετές που έχουν. Είναι το πιο δύσκολο κομμάτι της δουλειάς. Έχουμε πολλά παιδιά και νέα και σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία.

Έχουμε και πιο έμπειρα παιδιά που μας χρειάζονται. Τα παιχνίδια παίζουν σπουδαίο ρόλο διότι δυστυχώς δεν μπορώ να τους προπονώ σε καθημερινή βάση. Δεν είναι μόνο οι τρεις επιθετικοί. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις».

Τα στοιχεία που πρέπει να έχει η Ελλάδα με τη Φινλανδία: «Κάθε χώρα εκπροσωπεί κάτι δικό της. Έχουμε αντιπάλους που κύριο στοιχείο τους είναι η αγωνιστικότητα. Σίγουρα θέλουμε να νικήσουμε. Θα είναι μία τόνωση για τους ίδιους τους παίκτες. Σαν κυρίαρχο στοιχείο να έχουμε υπομονή και καλή κυκλοφορία. Η Φινλανδία αμύνεται καλά και βγαίνει σε κόντρα επιθέσεις.

Επειδή θα παίξουμε στην έδρα μας θα έχουμε μεγάλη διάθεση. Δεν θα είναι εύκολο αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο. Είναι μία νέα αρχή. Για να ολοκληρωθούν ως παίκτες θα πρέπει να έχουν μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Η Εθνική ομάδα και μία μεγάλη διοργάνωση είναι κάτι που μένει για πάντα όπως κάνανε πριν οι γενιές. Θα πρέπει να προσπαθήσει και αυτή η γενιά να το κάνει».

Τις επαφές του με τους διεθνείς και την ενδεκάδα: «Οι συζητήσεις που κάνουμε είναι γνωριμίας, πως αισθάνονται και το δικό μου σκεπτικό για την Εθνική. Φυσικά έχω πάρει απόφαση (για την ενδεκάδα). Αλλά πάντα έχω σκέψεις για την ετοιμότητα γιατί έχουμε και παιχνίδι σε 3 μέρες με την Ιρλανδία».

Τη θέση του ως ομοσπονδιακός προπονητής: «Δεν μπορώ να αλλάξω ξαφνικά τη σκέψη μου και τη φιλοσοφία μου επειδή είμαι στην Εθνική. Θα προσπαθήσω να φτιάξω την ενδεκάδα ανάλογα με την ανάγκη. Δεν έχει σχέση με τον αντίπαλο. Τον έχουμε αναλύσει. Τον ξέρουμε καλά. Το πρώτο αυτό παιχνίδι θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το ελληνικό στοιχείο. Το ταπεραμέντο, τον εγωισμό και αυτή τη στιγμή αυτό είναι το προτέρημα που θέλω να βάλω στο παιχνίδι».

Το φίλαθλο κοινό: «Ξέρω πολύ καλά το κοινό. Ξέρω τι μπορεί να προσφέρει και τι θέλει. Θα πρέπει να κάνουμε μια υπέρβαση και δεν έχω καμία αμφιβολία πώς ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Είτε εδώ είτε έξω θα έχουμε τη συμπαράσταση».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό