22.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η δράστις στο Νάσβιλ είχε αγοράσει νόμιμα 7 όπλα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Όντρεϊ Χέιλ, που εισέβαλε σε σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί και σκότωσε 6 ανθρώπους, πριν πέσει και η ίδια νεκρή από πυρά αστυνομικών, είχε αγοράσει επτά πυροβόλα όπλα νόμιμα από πέντε διαφορετικά καταστήματα πριν από το μακελειό. Το στοιχείο αυτό γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Νάσβιλ, Τζον Ντρέικ.

Η αστυνομία μίλησε με την οικογένεια της Χέιλ, η οποία, σύμφωνα με τον Ντρέικ, δήλωσε στις αρχές  πως η 28χρονη βρισκόταν σε θεραπεία για μια «συναισθηματική διαταραχή». «Οι γονείς της ένιωσαν ότι δεν έπρεπε να έχει όπλα», είπε. «Είχε κρύψει πολλά όπλα μέσα στο σπίτι».

Η Χέιλ δεν ήταν γνωστή στην αστυνομία πριν από την επίθεση. «Δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα αυτή τη στιγμή. Δεν υπήρξαν συγκεκριμένα άτομα που να βρέθηκαν στο στόχαστρο της Χέιλ, όταν εισέβαλε στο σχολείο» συνέχισε.

Active shooter Audrey Elizabeth Hale drove to Covenant Church/School in her Honda Fit this morning, parked, and shot her way into the building. She was armed with 2 assault-type guns and a 9 millimeter pistol. pic.twitter.com/mIk2pDmCwQ

— Metro Nashville PD (@MNPDNashville) March 28, 2023

Ο Ντρέικ ρωτήθηκε γιατί η αστυνομία δεν είχε παρέμβει να αφαιρέσει τα 7 όπλα από μία γυναίκα, που ήταν αντιμέτωπη με συναισθηματική διαταραχή. Όπως είπε «δεν υπήρχε λόγος για κάτι τέτοιο». Η νομοθεσία του Τενεσί δεν περιλαμβάνει τις λεγόμενες «κόκκινες σημαίες», που επιτρέπουν στην αστυνομία ή άλλες αρχές να αφαιρέσουν όπλα από ανθρώπους που τα έχουν νόμιμα στην κατοχή τους. Πρόσθεσε επίσης πως κανείς δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία πως η Χέιλ θα μπορούσε να συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Αν αυτό είχε συμβεί, θα είχαν κινητοποιηθεί.

Ήταν πιθανότατα εκπαιδευμένη

Ο αρχηγός της αστυνομίας είπε ακόμη ότι από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε η 28χρονη φαίνεται ότι πιθανότατα είχε «εκπαίδευση».

«Ήταν σε ανώτερο επίπεδο και πιστεύουμε ότι έχει γίνει κάποια εκπαίδευση για να μπορέσει να πυροβολήσει από υψηλότερο επίπεδο» εξήγησε. «Από το βίντεο που είδα στάθηκε μακριά από το γυαλί, ώστε να μην είναι η ίδια εύκολος στόχος για πυροβολισμό» πρόσθεσε.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό