25.9 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Η δική μας φορολόγηση των υπερεσόδων είναι πραγματική, ενώ της αντιπολίτευσης επικοινωνιακή

Ειδήσεις Ελλάδα

Tα χρήματα αυτά θα δοθούν στους συνταξιούχους αλλά και για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ (delivery και take away) και στα ταξί, τόνισε

Για την έκτακτη φορολόγηση στα διυλιστήρια, για το «λίφτινγκ» που εξετάζει η κυβέρνηση για τη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Η διαφορά της δίκης μας φορολόγησης των υπερεσόδων των διυλιστηρίων είναι πραγματική ενός της αντιπολίτευσης επικοινωνιακή» ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση παίρνει μια τέτοια απόφαση.

«Το έχουμε κάνει και με το έκτακτο μηχανισμό στις εταιρείες παραγωγής ενέργειας. Πρέπει να έχεις πλήρη λογιστικά στοιχεία για να ξέρεις ακριβώς τα έσοδα που θα υπερφορολογήσεις» επισήμανε ο κ. Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους συνταξιούχους αλλά και για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στον καφέ (delivery και take away) και στα ταξί.

Ερωτηθείς γιατί μόνο 33% η φορολόγηση ο κ. Μαρινάκης είπε ότι είναι το ποσοστό που προβλέπεται στην Ευρώπη.

«Δεν θέλουμε να έχουμε μέτρα που είναι τιμωρητικά».

Για τα όσα συμβαίνουν στην κεντροαριστερά ο κ. Μαρινάκης είπε η κυβέρνηση τα παρακολουθεί.

«Περισσότερο από την εναλλαγή ή την μάχη των προσώπων μας ενδιαφέρει η μάχη των ιδεών και των προτάσεων. Ο κόσμος στο τέλος της ημέρας θέλει λύσεις. Γι΄αυτό και πολλοί μας στήριξαν».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό