16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η δική μας μομφή θα στρέφεται κατά της κυβέρνησης και άλλων μνημονιακών κομμάτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γ. Βαρουφάκης, σημειώνοντας ότι «Η δική μας μομφή θα στρέφεται ενάντια σε όλους: και στην κυβέρνηση και στα άλλα μνημονιακά κόμματα». 

Μιλώντας στο Ράδιο ΜέΡΑ, ανέφερε ότι «Όταν ζητήσαμε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουμε από κοινού πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, μας διακωμωδούσαν, μας έλεγαν “αφού έχουν την πλειοψηφία, ποιος είναι ο λόγος, θα τους συσπειρώσουμε”», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι η απάντηση είναι «βεβαίως έχουν την πλειοψηφία, αυτό τι σημαίνει; Ότι μία μειοψηφία δεν καταθέτει ποτέ μία πρόταση μομφής». .

«Και είχαμε πει ότι ο προϋπολογισμός εκείνος εγκυμονούσε όλα αυτά τα οποία ζούμε καθημερινά. Ήταν στον αέρα. Ήταν συσπειρωμένη η κυβέρνηση εκείνες τις μέρες, προφανώς δεν θα ‘χάναν την ψηφοφορία αλλά θα τους βάζαμε σε μια δύσκολη θέση. Τρεις μέρες, σύσσωμη η αντιπολίτευση θα τους σφυροκοπούσαμε και θα είχαμε μεγαλύτερες ευκαιρίες να αναδείξουμε αυτό το έγκλημα που γίνεται εναντίον του ελληνικού λαού», συνέχισε και τόνισε:

«Σήμερα, που ο πρωθυπουργός είναι πληγωμένος λόγω της τεράστιας αστοχίας, της αποτυχίας, του φιάσκου με την κακοκαιρία, με το χιονιά, τώρα που “χτυπιούνται” μεταξύ τους, που έχεις την κυβέρνηση να “χτυπάει” τον περιφερειάρχη, που έχεις τη μία εταιρεία να “χτυπάει” την άλλη εταιρεία, τα συμφέροντα των μεν -εντός της Μητσοτάκης ΑΕ- να “χτυπάνε” τα συμφέροντα των δε, με αυτό που έκανε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, που έπρεπε να το έχει κάνει τον Δεκέμβριο όταν του το λέγαμε, τώρα τους συσπειρώνει».

«Εμείς θα είμαστε στη Βουλή, από αύριο μέχρι την Κυριακή, θα καταθέσουμε βεβαίως την ψήφο μομφής απέναντι στην Μητσοτάκης ΑΕ  αλλά η ψήφος της μομφής μας θα απευθύνεται τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στα άλλα μνημονιακά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που έχτισαν αυτόν τον κυκεώνα, αυτό το τεράστιο ψέμα δήθεν μίας κανονικότητας, επιστροφής στην ελευθερία από την τρόικα έξω από τα μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας το ξεκίνησε αυτό. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα πρόβλημα με την παραχώρηση δημόσιου πλούτου, είτε στον κ. Λάτση είτε στην ‘Ακτωρ είστε στην ΤΕΡΝΑ, γιατί τα έκανε και τα ψηφίζει κιόλας τώρα με τον κ. Μητσοτάκη. Οπότε η μομφή μας θα πάει σε όλους, και στον κ. Τσίπρα και στην Μητσοτάκης ΑΕ», κατέληξε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό