28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Διαμαντοπούλου, ο Νίκολας Σμιτ και τα εδέσματα της Λιακούλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ημερολόγιο έδειχνε Δευτέρα 20 Μαΐου και η καρδιά του ΠαΣοΚ χτυπούσε στη Λάρισα. Ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Νίκολας Σμιτ πραγματοποιεί επίσκεψη στον «πληγωμένο» κάμπο. Έχει μεταβεί στο σημείο της τραγωδίας των Τεμπών. Έχει δει τα αποτελέσματα της φονικής κακοκαιρίας Ντάνιελ και το βράδυ της ίδιας ημέρας ετοιμάζεται να μιλήσει σε κεντρική εκδήλωση στην Λάρισα.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται στο βήμα κι από κάτω, ο κόσμος, που είναι συγκεντρωμένος στον πεζόδρομο της Παπαναστασίου και Βενιζέλου, κρατά σημαίες και κόρνες. Υπάρχει παλμός. Συνθήματα. Χειροκροτήματα και ιαχές προτροπής διακόπτουν την ομιλία του.

Η εικόνα αυτή, της ασφυκτικά γεμάτης από κόσμο εκδήλωσης, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα και ταυτόχρονα δηλωτικό στοιχείο πως το ΠαΣοΚ θα ανεβάσει τα ποσοστά του, σχολιάζουν οι παρευρισκόμενοι.

Ανάμεσα στους πολλούς «πασόκους» και μία φίλη που ήρθε εκείνο το βράδυ από τα παλιά. Φορτωμένη με χιλιάδες αναμνήσεις, που θα έλεγε κι ο ποιητής. Μία φίλη που ήρθε για να θυμίσει εποχές ακμής, αλλά και ευρείας συναίνεσης. όπως έγινε στον νόμο για την Παιδεία που ταυτίστηκε με εκείνη. Όταν στα τέλη Αυγούστου του 2011, 255 βουλευτές υπερψήφισαν τον νόμο 4009/ 11, που έμεινε γνωστός στην ιστορία ως νόμος Διαμαντοπούλου

Η Άννα Διαμαντοπούλου στη Λάρισα

Η κυρία Διαμαντοπούλου γνωρίζει τον Νίκολας Σμιτ πάνω από 20 χρόνια. Όταν εκείνη ήταν επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Σμιτ ήταν υπουργός Εργασίας στο Λουξεμβούργο. Εκείνη την περίοδο συνεργάστηκαν στενά και έκτοτε έχουν κρατήσει επαφή κι επικοινωνία.

Ο κ. Σμιτ όταν σχεδίασε την επίσκεψη του στην Ελλάδα την πήρε τηλέφωνο και της ζήτησε ο ίδιος να συναντηθούν. Η κυρία Διαμαντοπούλου, χωρίς δεύτερη σκέψη και τιμώντας τη συνεργασία του παρελθόντος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και μετέβη στη Λάρισα. Άλλωστε, όπως μετέφερε στο ΒΗΜΑ «στις ευρωεκλογές στηρίζω τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και τον Νίκολας Σμιτ, με τον οποίο, υπάρχει σταθερή σχέση κι εκτίμησης». Παράλληλα, επεσήμανε πως «Το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» έχει στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και πως η επίσκεψη της και η συνάντηση της, τόσο με τον Νίκολας Σμιτ, όσο όμως και με τους παλιούς της συντρόφους από το ΠαΣοΚ, δεν σημαίνει πως θα εμπλακεί περαιτέρω με την πολιτική στην Ελλάδα. «Οι θέσεις μου για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι γνωστές και παραμένουν οι ίδιες» δήλωσε χαρακτηριστικά

Το τραπέζι με τα εδέσματα

Αμέσως μετά την κεντρική ομιλία η Ευαγγελία Λιακούλη, σαν οικοδέσποινα, παρέθεσε δείπνο στον Νίκολας Σμιτ, τον Νίκο Ανδρουλάκη, βουλευτές και υποψήφιους ευρωβουλευτές, στο οποίο παρευρέθει και η Άννα Διαμαντοπούλου. Το γεύμα είχε τοπικά παραδοσιακά εδέσματα με εκλεκτά κρέατα, ντόπια τυριά και σαλάτες από τους κήπους του Κιλελέρ, από όπου έλκει την καταγωγή της η Λαρισαία βουλευτής. Το κλίμα στο τραπέζι ήταν εξαιρετικό, με χαμόγελα, προβλέψεις και πειράγματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Νίκολας Σμιτ πρότεινε στην κυρία Λιακούλη, που επιμελήθηκε της εκδήλωσης, να την πάρει μαζί του στην ευρωπαϊκή καμπάνια που πραγματοποιεί, καθώς επίσης και το γεγονός πως ο Πάρης Κουκουλόπουλος πείραξε την Άννα Διαμαντοπούλου για το κοινό πασοκικό τους παρελθόν, την κοινή τους διαδρομή, αλλά και την κοινή τους καταγωγή.

Το «δώρο» στον Νίκολας Σμιτ

Το κλίμα έγινε ακόμη καλύτερο μετά και το δώρο που έκανε η Ευαγγελία Λιακούλη στον Νίκολας Σμιτ. Ήταν μία ελιά φιλοτεχνημένη από τοπικό καλλιτέχνη.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠαΣοΚ δίνοντας την ελιά στον Νικολας Σμιτ του είπε πως «στους Ολυμπιακούς Αγώνες στους νικητές οι πρόγονοι μας έδιναν ένα κλαδί Ελιάς, εγώ σου δίνω ολόκληρο δέντρο, γιατί σου αξίζει για το δύσκολο αγώνα σου για την Ευρώπη των Ιδεών και των Ανθρώπων» και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ανάμεσα σε αυτούς που χειροκρότησαν αυτή τη χειρονομία ήταν και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό