26.1 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Η διαμάχη του Τζουντ Μπέλινγχκαμ με τον διαιτητή του Ολλανδία – Αγγλία και τα στημένα παιχνίδια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ολλανδία για τα ημιτελικά του EURO 2024 την Τετάρτη (10/07, 22:00, ΕΡΤ1) και τα «τρία λιοντάρια» ελπίζουν στην επιστροφή τους σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Γερμανός, Φέλιξ Τσβάιερ, με μία ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν του να έχει επαναφερθεί στο φως της δημοσιότητας.

Ο Γερμανός ρεφερί το 2021 είχε μία έντονη διαμάχη με τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, για την διαιτησία του στο Μπάγερν Μονάχου – Ντόρτμουντ. Συγκεκριμένα, τα παράπονα του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν για το γεγονός αφενός πως οι Βεστφαλοί δεν έλαβαν πέναλτι και αφετέρου πως καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος του Χούμελς για χέρι.

Ο Μπέλινγχαμ έχασε την ψυχραιμία του στην μεικτή ζώνη και γύρισε στο… ένοχο παρελθόν του Φέλιξ Τσβάιερ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «δεν γίνεται να δίνεις σε έναν τέτοιο διαιτητή, μπλεγμένο σε στημένα, να σφυρίξει το μεγαλύτερο ματς στη Γερμανία. Κοιτάξτε τι σφύριζε. Τι περιμένετε;».

Felix Zwayer will referee England-Netherlands on Wednesday. 🇳🇱🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

The German official has previously been banned for match-fixing. 🤯

🗣️ Jude Bellingham when Zwayer took charge of Dortmund-Bayern in 2021:

“You can look at a lot of the decisions in the game.

You give a… pic.twitter.com/Zz4uoPrSBg

— Football Tweet ⚽ (@Football__Tweet) July 8, 2024

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός αναφερόταν σε ένα σκάνδαλο στημένων αγώνων στο οποίο είχε εμπλακεί ο Τσβάιερ το 2005! Τότε, ο Γερμανός αποδέχθηκε δωροδοκία ύψους 300 ευρώ από συνάδελφό του και μόλις η ενοχή του επιβεβαιώθηκε δέχθηκε ποινή αποκλεισμού για έξι μήνες από το ποδόσφαιρο!

Φυσικά, αυτό ήταν κάτι το οποίο ο Μπέλινγκχαμ δεν παρέλειψε στις δηλώσεις του και γι’ αυτό η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία τον τιμώρησε με ένα πρόστιμο 40.000 ευρώ. Και κάπως έτσι, ο Τσβάιερ ξαναβρίσκεται στον δρόμο του Μπέλινγκχαμ, ενώ έχει προκληθεί σάλος στα social media για το γεγονός πως η UEFA τον όρισε σε αυτό το παιχνίδι.

Jude Bellingham has received a €40,000 fine from the German FA for his post-match comments on referee Felix Zwayer following Dortmund’s loss to Bayern Munich. pic.twitter.com/XO2c5qJB7D

— ESPN FC (@ESPNFC) December 7, 2021 Τα ελληνικά ματς που έχει σφυρίξει ο Τσβάιερ

Με τους ξένους διαιτητές να έρχονται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια να σφυρίξουν στην Ελλάδα, δεν γινόταν να μην υπάρχουν παιχνίδια στα οποία ο Τσβάιερ έχει επισκεφθεί τη χώρα μας.

Ο Γερμανός διαιτητής έχει διαιτητεύσει στην Ελλάδα μόλις δύο φορές ουσιαστικά, με την πρώτη να έρχεται στις 11 Μαΐου και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε, ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 1-0 την ΑΕΚ, χάρις στο γκολ του Τσούμπα Άκπομ. Η μοναδική του επίσκεψη για αγώνα Super League είχε έρθει το 2020, στο Άρης – ΠΑΟΚ 2-0.

Παράλληλα, όμως, ο Τσβάιερ έχει υπάρξει διαιτητής και σε τέσσερις ευρωπαϊκούς αγώνες ελληνικών ομάδων, αλλά και σε έναν της Εθνικής Ελλάδας. Ο Γερμανός είχε σφυρίξει το Μακάμπι Χάιφα – ΠΑΟΚ 0-0 στους ομίλους του Europa League το 2013, το ΠΑΟΚ – Φιορεντίνα 0-1 την επόμενη χρονιά, αλλά και στο Ολυμπιακός – Άρσεναλ 0-1 το 2020 για τη φάση των «32» της διοργάνωσης.

Επιπλέον, είχε επισκεφθεί τη χώρα μας πρόσφατα, για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Άστον Βίλα (2-0), όπως και το 2019, όταν η Ελλάδα επικράτησε με 2-1 της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης για τα προκριματικά του EURO.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό