13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Γερμανία χαλαρώνει τους ταξιδιωτικούς κανόνες για τους εμβολιασμένους

Ειδήσεις Ελλάδα

Καθώς επιταχύνονται οι εμβολιασμοί η Γερμανία χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς κανόνες επιτρέποντας σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Co-19 να εισέρχονται στη χώρα χωρίς να χρειάζεται να υποβάλλονται τεστ ή να μπαίνουν σε καραντίνα.

Οι κανόνες, που ισχύουν επίσης για όσους έχουν αναρρώσει από τον ιό, εγκρίθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ την Τετάρτη.

Το 1/3 των Γερμανών έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του Co-19  και σχεδόν το 10% έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Καθώς ο ρυθμός αυξάνεται, η Γερμανία έχει παραχωρήσει περισσότερα προνόμια στα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Οι πιο χαλαροί περιορισμοί έρχονται σε μια φάση που  η Γερμανία δείχνει να έχει καταφέρει να  περιορίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας. Την Τετάρτη, ο επταήμερος μέσος όρος των λοιμώξεων μειώθηκε στα 107,8 ανά 100.000 άτομα, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα μήνα μετά από την κορύφωσή του κοντά στα 170 στα τέλη Απριλίου.

Οι νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες δεν ισχύουν για τις περιοχές υψηλού κινδύνου, όπου υπάρχουν μεταλλάξεις με ταχύτερη εξάπλωση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι υπάρχει «αισιοδοξία» λόγω των μειωμένων αριθμών λοιμώξεων και της ταχύτητας των εμβολιασμών, αλλά προειδοποίησε  για «υπερβολικά υψηλό ενθουσιαμό» επειδή το ποσοστό επίπτωσης είναι ακόμα πολύ υψηλό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό