19.5 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Η Γερμανία συνεχίζει να πουλάει μεγάλα πακέτα όπλων στην Τουρκία

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας μείωσε δραστικά τις συμφωνίες όπλων με την Τουρκία. Σύμφωνα με το Spiegel, υπάρχουν πλέον σημάδια αλλαγής πορείας. Έργα αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ υλοποιήθηκαν σε μια πώληση.

Σύμφωνα με το Spiegel, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε εξαγωγές όπλων μεγάλης κλίμακας στην Τουρκία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, που συνεδριάζει μυστικά, έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για την προμήθεια γερμανικών όπλων αξίας πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην εταίρο του ΝΑΤΟ, Τουρκία.

Μεγάλο πακέτο εξοπλισμών

Οι εγκρίσεις προέρχονται από λίστα του Υπουργείου Οικονομικών για τη Bundestag, την οποία έχει λάβει το Spiegel. Αντίστοιχα, επιτρέπεται στον κατασκευαστή όπλων MBDA να προμηθεύει στην Τουρκία 100 κατευθυνόμενους πυραύλους για την αεράμυνα των πλοίων.

Το οικονομικό εύρος της συμφωνίας δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στη λίστα, αλλά η τιμή των λεγόμενων πυραύλων RAM είναι πιθανό να είναι περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε επίσης την παράδοση 28 τορπιλών SeaHake από το ναυτικό τμήμα της Thyssenkrupp έναντι 156 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός από αυτό, η λίστα περιέχει επίσης δύο άλλες συμφωνίες όπλων. Διάφορες κοινοπραξίες γερμανικών αμυντικών εταιρειών επιτρέπεται να προμηθεύουν πακέτα υλικών για τον εκσυγχρονισμό τουρκικών υποβρυχίων τύπου U209, ο προϋπολογισμός είναι 79 εκατομμύρια ευρώ. Εγκρίθηκε και η παράδοση εξαρτημάτων κινητήρα για τουρκικές κορβέτες και φρεγάτες για 1,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά, οι εγκρίσεις που χορηγήθηκαν είναι πιθανό να ανέλθουν σε περίπου 336 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό