16.6 C
Athens
Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, 2024

Η Γερμανία ενέκρινε πώληση όπλων στη Τουρκία – Πλησιάζουν και τα Eurofighter στην Άγκυρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Εξοπλιστική συνεργασία με την Τουρκία  ανακοίνωσε ο Όλαφ Σολτς , την ώρα που αίσιο τέλος για την Άγκυρα φαίνεται πως θα έχει η πώληση των Eurofighter.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχτηκε στο ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη, τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Στη συζήτηση που κράτησε για περίπου μια ώρα, οι δυο ηγέτες επικεντρώθηκαν σε εξοπλιστικά, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου των δυο ηγετών η είδηση βγήκε από το στόμα του Καγκελάριου Σολτς, ο οποίος επιβεβαίωσε την αλλαγή πλεύσης του Βερολίνου και την εξαγωγή όπλων στη Τουρκία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ακριβώς το ίδιο και με τα Eurofighter το επόμενο διάστημα.

”H Tουρκία είναι σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ και έτσι γι αυτό το λόγο είναι φυσικό να συζητήσουμε για αυτά τα θέματα (εξοπλιστικά). Πήραμε μια απόφαση πρόσφατα και θα πάρουμε και άλλες όσον αφορά αυτο το θέμα στο μέλλον. Φυσικά υπάρχουν και πρότζεκτ που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο, υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη με το Ηνωμένο Βασίλειο.”, δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος.

Το στίγμα είχε δώσει λίγο νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δήλωσε ότι εκτιμάει τις προσπάθειες Σολτς όσον αφορά τη αμυντική συνεργασία των δυο χωρών.

΄΄Θέλουμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας αφήνοντας πίσω μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν στο πλαίσιο της προμήθειας προϊόντων αμυντικής βιομηχανίας. Σήμερα, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά ότι εκτιμούμε τις προσπάθειες του αγαπητού μου φίλου Σολτς σε αυτό το θέμα

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό