22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Γαλλία θέτει το θέμα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη χθεσινή τηλεφωνική συνομιλία του Γάλλου ΥΠΕΞ, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη, μετά τις εξαγγελίες της τουρκικής πλευράς σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, αναφέρει πως η Γαλλία, η οποία ασκεί αυτό τον μήνα την Προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, κάνει έκκληση για τον πλήρη σεβασμό των ψηφισμάτων 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας, και θα αναφερθεί σε αυτό το θέμα στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα λάβουν χώρα σήμερα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Λε Ντριάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες με τον κ. Χριστοδουλίδη, ύστερα από αίτημα του τελευταίου, και του εξέφρασε τη στήριξή του μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο βόρειο, κατεχόμενο, τμήμα της Κύπρου.

Προστίθεται πως η Γαλλία “εκφράζει έντονα τη λύπη της για αυτή τη μονομερή και μη συγκροτημένη δράση που αποτελεί πρόκληση και εμποδίζει την αποκατάσταση της αναγκαίας εμπιστοσύνης για επείγουσα επανέναρξη διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη και διαρκή διευθέτηση του Κυπριακού”.

Σημειώνεται, περαιτέρω, πως η Γαλλία, η οποία ασκεί αυτό τον μήνα την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ κάνει έκκληση για τον πλήρη σεβασμό των ψηφισμάτων 550 και 789 του ΣΑ των ΗΕ και θα αναφερθεί στο θέμα στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που θα λάβουν χώρα σήμερα.

Τέλος αναφέρεται πως η Γαλλία επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ, το οποίο βασίζεται πάνω σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που παρέχει στις δυο κοινότητες πλήρη εγγύηση για την πολιτική τους ισότητα.

: ΚΥΠΕ 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό