21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η βόμβα σε ταξί στο Λίβερπουλ μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς ή θάνατο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η έκρηξη που σημειώθηκε την Κυριακή σε ταξί στο Λίβερπουλ (βόρεια Αγγλία) προκλήθηκε από αυτοσχέδια βόμβα που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει “σημαντικούς τραυματισμούς ή τον θάνατο” αν είχε πυροδοτηθεί υπό διαφορετικές συνθήκες, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.

Η βόμβα την οποία μετέφερε ο Ίμαντ Αλ Σουίλμιν, 32 ετών, ιρακινής καταγωγής, εξερράγη ενώ βρισκόταν ως επιβάτης στο ταξί μπροστά σε ένα γυναικολογικό νοσοκομείο, την ώρα που πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις μνήμης για θύματα πολέμου.

Οι δυνάμεις της τάξης θεωρούν πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, η οποία σκότωσε τον ύποπτο και τραυμάτισε τον οδηγό του ταξί, αν και σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωση, μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί οποιοδήποτε ιδεολογικό κίνητρο για την ενέργεια.

Ο Ρας Τζάκσον, επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της περιοχής, δήλωσε σήμερα πως η βόμβα είχε κατασκευαστεί με τη χρήση “αυτοσχέδιων εκρηκτικών και σε αυτόν είχαν τοποθετηθεί ρουλεμάν τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως θραύσματα”.

“Αν είχε πυροδοτηθεί υπό διαφορετικές συνθήκες, πιστεύουμε πως θα είχε προκαλέσει σημαντικούς τραυματισμούς ή τον θάνατο”, προσέθεσε σε μια ανακοίνωση.

Ο Τζάκσον διευκρίνισε πως ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν διαφορετικός από εκείνον που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την επίθεση σε μια αίθουσα συναυλιών στο Μάντσεστερ το 2017.

“Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε πώς ή γιατί ο μηχανισμός εξερράγη όταν εξερράγη, αλλά δεν αποκλείουμε το να μην έγινε σκόπιμα, και είναι πιθανό η κίνηση του οχήματος ή το σταμάτημά του να προκάλεσε την ανάφλεξη”, είπε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό