21 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Βρετανία προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη απεργία των σιδηροδρόμων τα τελευταία 30 χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βρετανία προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη απεργία των τρένων των τελευταίων 30 ετών μεταξύ 21 και 25 Ιουνίου, με τα συνδικάτα του κλάδου να απαιτούν καλύτερες συνθήκες αμοιβής και εργασίας.

Το σιδηροδρομικό συνδικάτο RMT ανακοίνωσε επίσης μια νέα 24ωρη απεργία στο μετρό του Λονδίνου στις 21 Ιουνίου, εκτός από μια μονοήμερη απεργία αυτή την εβδομάδα που εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό τη δραστηριότητα στην πρωτεύουσα.

Ερωτηθείς για το Sky News την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζαβίντ προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της απεργίας στην οικονομία μετά την πανδημία.

Αυτές οι κινητοποιήσεις κινδυνεύουν κυρίως να διαταράξουν αρκετές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας όπως το μουσικό φεστιβάλ Glastonbury.

«Περισσότεροι από 50.000 εργαζόμενοι σιδηροδρόμων θα αποχωρήσουν ως μέρος μιας τριήμερης εθνικής απεργίας αργότερα αυτόν τον μήνα, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης κλαδικής διαμάχης από το 1989» και των μεγάλων ιδιωτικοποιήσεων του κλάδου, αναφέρει το συνδικάτο RMT σε δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε αργά την Τρίτη. Αποδίδει τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 21, 23 και 25 Ιουνίου στην «αδυναμία των εργοδοτών των σιδηροδρόμων να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό μέσω διαπραγματεύσεων με το συνδικάτο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό