21.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Βρετανία απαγορεύει τη λειτουργία της Binance

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε σε μια από τις σημαντικότερες κανονιστικές κινήσεις μέχρι σήμερα ενάντια στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων καθώς σκληραίνει ο παγκόσμιος έλεγχος του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, η χρηματοοικονομική αρχή της χώρας απαγόρευσε τη λειτουργία του Binance, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων στον κόσμο.

Η Binance Markets Ltd., θυγατρική της Binance, ενημερώθηκε από την από την Βρετανική Χρηματοπιστωτική Αρχή (FCA) ότι έχει μέχρι το απόγευμα της 30ης Ιουνίου να επιβεβαιώσει ότι έχει καταργήσει όλες τις διαφημίσεις και τις οικονομικές προσφορές, σύμφωνα με το μητρώο της αρχής.

Το ανταλλακτήριο πρέπει επίσης να καταστήσει σαφές στον ιστότοπό του, στα κανάλια κοινωνικών μέσων και σε όλες τις άλλες επικοινωνίες ότι δεν επιτρέπεται πλέον η λειτουργία της Binance Markets στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει τις εργασίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση.

Η Binance ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τη δική της αγορά κρυπτονομισμάτων στην Βρετανία. Ωστόσο, ήταν μια από τις πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης που απέσυραν τις αιτήσεις για εγγραφή στην FCA καθώς δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η FCA δεν είναι η μόνη ρυθμιστική αρχή που περιορίζει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Ο Οργανισμός Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Ιαπωνίας προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι η Binance δραστηριοποιείται στη χώρα χωρίς την άδειά της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό