24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Βραζιλία δείχνει την «πόρτα» στον Έλον Μασκ – Γιατί βάζει «λουκέτο» στο Χ; (πρώην Twitter)

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Χ (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ αναμένεται να αποκλειστεί στη Βραζιλία αφού δεν τήρησε την προθεσμία για να ορίσει νέο νόμιμο εκπρόσωπο για την εταιρεία.

Η πλατφόρμα social media έκλεισε τα γραφεία της στη χώρα νωρίτερα αυτό τον μήνα, υποστηρίζοντας πως η εκπρόσωπός του είχε απειληθεί με σύλληψη εάν δεν συμμορφωνόταν με τις εντολές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το BBC η πολύμηνη διαμάχη ξεκίνησε με τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Alexandre de Moraes τον Απρίλιο, όταν διέταξε την αναστολή δεκάδων λογαριασμών στο Twitter για φερόμενη διάδοση παραπληροφόρησης.

Η πολύμηνη διαμάχη άρχισε όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την αναστολή δεκάδων λογαριασμών του Χ με την κατηγορία της παραπληροφόρησης. Ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Έλον Μασκ, προειδοποίησε ότι θα ενεργοποιήσει εκ νέου τους λογαριασμούς και χαρακτήρισε τον δικαστή που έλαβε την απόφαση «τύρανο» και «δικτάτορα».

Η προθεσμία και το «όχι»

Ο δικαστής είχε μετέπειτα ορίσει προθεσμία 24 ωρών για την εταιρεία, προκειμένου να ορίσει νέο νόμιμο εκπρόσωπο, διαφορετικά θα αντιμετώπιζε αναστολή στη χώρα. Σημειώνεται πως η προθεσμία έχει παρέλθει ήδη από την Πέμπτη (30/8).

Η διαταγή ανέφερε ότι η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου το Twitter ορίσει έναν νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα και πληρώσει πρόστιμα για παραβιάσεις της βραζιλιάνικης νομοθεσίας.

«Σύντομα, αναμένουμε ότι ο δικαστής Alexandre de Moraes θα διατάξει το κλείσιμο του X στη Βραζιλία, απλώς επειδή δεν συμμορφωθήκαμε με τις παράνομες εντολές του να λογοκρίνουμε τους πολιτικούς του αντιπάλους», ανέφερε η δεξιά πλατφόρμα.

«Το θεμελιώδες ζήτημα που διακυβεύεται εδώ είναι ότι ο δικαστής de Moraes απαιτεί να παραβιάσουμε τους νόμους της Βραζιλίας. Απλώς δεν θα το κάνουμε αυτό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό