24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η Αlfa Romeo θα παρουσιάζει νέα μοντέλα μέχρι το 2026 και μετά θα γίνει ηλεκτρική

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλα σχέδια έχει το γκρουπ Stellantis για την αναβάθμιση της Alfa Romeo μέσα στα επόμενα χρόνια. Σε συνέντευξη που έδωσε ο CEO της εταιρίας, Philippe Imparato, είπε ότι η Alfa Romeo θα παρουσιάζει ένα νέο αυτοκίνητο για κάθε χρονιά μέχρι το 2026.
Η αρχή θα γίνει με την Tonale μέσα στο 2022, η οποία έχει καθυστερήσει λίγο και θα βγει κάπου στον Μάρτιο. Η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στην μάλλον υποτονική απόδοση της υβριδικής έκδοσης.
Για την Alfa Romeo αυτό το πρώτο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, μετά από το 2027 όλες οι Alfa Romeo θα είναι ηλεκτρικές.
Ο Imparato έχει επισημάνει επίσης ότι η ιταλική εταιρία πρέπει να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα SUV στην γκάμα της. Έτσι μετά την Tonale θα έρθει ένα ακόμα μικρότερο SUV στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των compact SUV.
H Αlfa Romeo επιδιώκει και την επέκτασή της στην αμερικάνικη αγορά, όχι πάντως με τα μικρά crossover. Σε κάθε περίπτωση η ιταλική μάρκα θα παραμείνει πιστή στην παράδοσή της με κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά και λιγότερες τεχνολογίες διασύνδεσης, καθώς όπως δήλωσε ο Imparato δεν θέλει να πουλάει ένα iPad με ένα αυτοκίνητο γύρω του.
 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό